Στην τρίτη φάση πέρασαν οι Λίντο, Κεραυνός, Αγία Βαρβάρα, Αετός Ανωγείων, Τύλισος, Παλιανή, Ποσειδώνας, Ρούβας, Δίας, Ν. Αλμυρού, Γούβες, ΟΦΑΜ, ΠΟΗ, Κανάρια και Αγιος Δημήτριος.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη του Κυπέλλου ΕΠΣΗ:

“Στην 1η φάση συμμετέχουν οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή και αγωνίζονται στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΕΠΣΗ.

Στην 2η φάση συμμετέχουν όσες προκρίθηκαν από την 1η φάση μαζί με τις ομάδες που αγωνίζονται στην Α2 Ερασιτεχνική Κατηγορία ΕΠΣΗ.

Στην 3η φάση συμμετέχουν όσες προκρίθηκαν από την 2η φάση μαζί με τις ομάδες που αγωνίζονται στην Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία ΕΠΣΗ και στην Γ’ Εθνική.

Στις επόμενες φάσεις ως και τον τελικό συμμετέχουν όσες ομάδες προκρίνονται μετά από νοκ-άουτ αγώνες.

Από την 2η έως και την προημιτελική φάση, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος, όταν το ζεύγος των ομάδων που κληρώθηκε ανήκει στην ίδια κατηγορία .Αν, όμως, από τη διαδικασία της κλήρωσης προκύψει ζευγάρι ομάδων οι οποίες ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, τότε η ομάδα που αγωνίζεται στην κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, ανεξάρτητα αν δεν έχει κληρωθεί πρώτη, είναι η γηπεδούχος ομάδα.

Ανώτερη ερασιτεχνική κατηγορία θεωρείται η κατηγορία των σωματείων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Γ’ Εθνικής Α1΄, Α2΄ , Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Η ημιτελική φάση και ο τελικός θα διεξαχθούν με τη μορφή Final Four. Σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ ο τελικός Κυπέλλου περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθεί στο γήπεδο Κρουσώνα.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, στους αγώνες που διεξάγονται με το σύστημα των νοκ-άουτ συναντήσεων, εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει η διάταξη της παραγράφου 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. (παράταση μισής ώρας, πέναλτι κ.λ.π.).

Στον τελικό αγώνα εφόσον δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια των 90 λεπτών αγώνα (ισόπαλο αποτέλεσμα), δεν θα υπάρξει παράταση αλλά ο νικητής θα κριθεί αμέσως από τη διαδικασία των πέναλτι”.