αθλητικα νεαΜε την ευκαιρία της διακοπής και εν όψη της επανέναρξης, των πρωταθλημάτων της Εύβοιας (και όχι μόνο) το ″Δυνατά & Αθλητικά″, σας παρουσιάζει την μέχρι σήμερα εξέλιξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας!
Μετά την Γ’ ΕΠΣΕ, μια ματιά τώρα και στην Β’ ΕΠΣΕ, όπου γίνεται ένα συναρπαστικό και πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα! Τρεις όμιλοι, 33 ομάδες, χωρισμένες ανά 11!

*Β’ ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ:

*…στον 3ο όμιλο,
Στον 3ο-Νότιο όμιλο, της Β’ ΕΠΣΕ, ο Νηλέας Νεοχωρίου, δείχνει να έχει το προβάδισμα, για την κατάκτηση της πρωτιάς και του εισιτηρίου για την Α’ ΕΠΣΕ, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, υπάρχει ένα γκρούπ ομάδων, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσει κάθε μια θέση στο όνειρο! Στον 3ο όμιλο δεν φαίνεται να έχουμε αυτό το γκρούπ των δύο άλλων ομίλων, δηλαδή τις ομάδες-ρυθμιστές!
Εδώ περνάμε αμέσως στην μάχη της παραμονής, με τον Ευβοϊκό Αγ. Νικολάου & τον ΑΟ Αγίου Λουκά, να βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση!

 1. …το φαβορί:
  ΝΗΛΕΑΣ Νεοχωρίου: Μετά από πολλά χρόνια, επιχειρεί να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία! Ο Σπύρος Κατσινής και η διοίκησή του, έχουν ενισχύσει την ομάδα με έμπειρους παίκτες και με πολύ καλή οργάνωση, ο Νηλέας προχωράει στο πρωτάθλημα, έστω και αν κάποιες στιγμές υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοσή του! Έχει πετύχει σπουδαία αποτελέσματα, με όλους του μνηστήρες –εκτός από τα Ζάρητρα- ενώ απομένει το μεγάλο ντέρμπι με τον Δύστο! αθλητικα νεα

  Ο Νηλέας Νεοχωρίου, βρίσκονται στην 1η θέση, με 8 νίκες, καμία ισοπαλία, 1 ήττα και 24 βαθμούς! Έχει πετύχει 18 γκολ (2.0/αγώνα) και έχει δεχτεί 8 (0.89/αγώνα)!

 2. …τα αουτσάϊντερ:
  ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ:
  Το ΄΄αλογάκι΄΄ του νησιού της Εύβοιας, όπως κάθε χρόνο, ΄΄καλπάζει΄΄ και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο! Βέβαια οι δυσκολίες για την συμπαθή ομάδα, είναι πολλές και διαρκείς! Μετακινήσεις, πρόβλημα προπονήσεων, προσέλευση παικτών, είναι από τα κύρια προβλήματα! Ωστόσο οι νησιώτες καταφέρνουν να τα ξεπερνάνε, σε μεγάλο βαθμο και να παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί, στο πρωτάθλημα και να βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή!
  Ο ΑΟ Σκύρου, βρίσκονται στην 2η θέση (με αγώνα λιγότερο αυτόν με τον Άγιο Λουκά), με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, μία ήττα και 18 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 23 γκολ (2.55/αγώνα), και έχει δεχτεί 9 γκολ (1.0/αγώνα)!
 3. ΜΙΑΟΥΛΗΣ Φύλλων: Ο ΄΄Μπουρλοτιέρης΄΄, ανέκαμψε από την εγκατάλειψη της περασμένης περιόδου και βαδίζει πάνω σε νέες πιο σωστές βάσεις και σίγουρα με άλλους στόχους! Κάποια άτυχα αποτελέσματα, έφεραν τον προπονητή Κ. Παπαρίδη στην πόρτα της εξόδου και πλέον χρέη υπηρεσιακού προπονητή εκτελεί, ο γνωστός μας Γιάννης Μωϋσιάδης! Αναμφισβήτητα πολλά θα είναι τα οφέλη, από αυτή την αλλαγή και οπωσδήποτε η ομάδα του Μιαούλη, θα μπει πολύ πιο δυνατά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος!
  Ο Μιαούλης Φύλλων, βρίσκεται στην 3η θέση, με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα και 18 βαθμούς! Έχει πετύχει 17 γκολ (1.88/αγώνα) και έχει δεχτεί 8 γκολ (0.89/αγώνα)!
 4. ΑΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ: Η πάλαι ποτέ πολύ ισχυρή ομάδα του Μαρμαρίου (κυπελλούχος μάλιστα Εύβοιας, στην αυγή του αιώνα -2000-01), πέρασε πολλές δύσκολες καταστάσεις, που επιδεινώθηκαν με το ότι έμεινε (και παραμένει) χωρίς γήπεδο! Την τρέχουσα περίοδο μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, έκανε εντυπωσιακό ντεμαράζ και ήδη είναι στο γκρούπ των πρωτοπόρων…
  Ο ΑΟ Μαρμαρίου, βρίσκεται στην 4η θέση, με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και 17 βαθμούς! Έχει πετύχει 17 γκολ (1.88/αγώνα) και έχει δεχτεί 9 (1.0/αγώνα)!
 5. ΑΟ ΔΥΣΤΟΥ: Ομάδα με την δική της ξεχωριστή ιστορία! Πολλά έχουν αλλάξει την φετινή περίοδο, κάποιες όμως αστοχίες και ατυχίες, δημιούργησαν την διαφορά των 7 βαθμών από την κορυφή! Ήδη όμως η ομάδα έχει ανακάμψει και σίγουρα περιμένει το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Νηλέα, για να επωφεληθεί και να μειώσει την διαφορά!
  Ο ΑΟ Δύστου, είναι στην 5η θέση, με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και 17 βαθμούς! Έχει πετύχει 16 γκολ (1.77/αγώνα) και έχει δεχτεί 8 (0.89/αγώνα)!
 6. ΑΟ ΖΑΡΑΚΩΝ: Μια από τις πλέον αξιόλογες παρουσίες στην Β’ ΕΠΣΕ, ομάδα με το ΄΄γνώθι σαυτόν΄΄, καθώς οι άνθρωποί της γνωρίζουν τα όριά και τις αντοχές τους και δεν κυνηγούν ΄΄φαντάσματα΄΄! Τα Ζάρητρα είναι ομάδα που της ΄΄…αρέσει να παίζει μπάλα΄΄ και να ΄΄φορτώνει΄΄ με γκολ τους αντιπάλους της! Ο πρωτοπόρος Νηλέας, εκεί γνώρισε την μοναδική του και βαριά ήττα στο φετινό πρωτάθλημα!
  Ο ΑΟ Ζαράκων, είναι στην 6η θέση, με 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και 16 βαθμούς! Έχει την καλύτερη επίθεση με 28 γκολ (3.11/αγώνα) και έχει δεχτεί 18 (2.0/αγώνα)!
 7. …στην μάχη της παραμονής:
  ΑΟ ΚΡΙΕΖΩΝ:
  Επέστρεψε η ομάδα των Κριεζών στην Β’ ΕΠΣΕ, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας! Ήδη πριν λίγες μέρες παραιτήθηκαν, ο Γιώργος Γκογκορώσης από την διοίκηση και ο αδελφός του Γρηγόρης Γκογκορώσης, από την τεχνική ηγεσία, κάτι οπωσδήποτε όχι καλό για την ομάδα των Κριεζών που βρίσκεται σε δύσκολη καμπή στο πρωτάθλημα!
  Ο ΑΟ Κριεζών είναι στην 7η θέση, με 3 νίκες, καμία ισοπαλία, 6 ήττες και 9 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 12 γκολ (1.33/αγώνα) και έχει δεχτεί 23 (2.55/αγώνα)!
 8. ΑΣ ΕΡΜΗΛΙΟΣ: Η ομώνυμη Σχολή ποδοσφαίρου. Έχει σταθεροποιηθεί εδώ και κάποια χρόνια στην Β’ ΕΠΣΕ και αυτό προσπαθεί να επιβεβαιώσει και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο! Έχει οπωσδήποτε, δύσκολο έργο και θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα στην συνέχεια!
  Ο ΑΣ Ερμήλιος, είναι στην 8η θέση, με 2 νίκες, μία ισοπαλία, 6 ήττες και 7 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 14 γκολ (1.55/αγώνα) και έχει δεχτεί 26 γκολ (2.89/αγώνα)
  παρουσιάζοντας την πιο ευάλωτη άμυνα στον όμιλο!
 9. ΑΟ Νέων ΣΤΥΡΩΝ: Ανέβηκε την περίοδο 2019-20, στην Β’ ΕΠΣΕ και στόχος πάντα, είναι να καθιερωθεί, αρχικά στην κατηγορία, ενώ ένας μεγάλος στόχος, είναι αυτό της απόκτησης γηπέδου, που αν πραγματοποιηθεί θ’ αποτελέσει εφαλτήριο ακόμα καλύτερης παρουσίας στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο!
  Ο ΑΟ Ν. Στύρων, είναι στην 9η θέση, με 2 νίκες, μία ισοπαλία, 6 ήττες και 7 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 10γκολ (1.11/αγώνα) και έχει δεχτεί 24 (2.67/αγώνα)!
 10. ΕΥΒΟΪΚΟΣ Αγ. Νικολάου: Σε πολύ ΄΄χαμηλή πτήση΄΄ η άλλοτε πολύ δυνατή ομάδα του Μπουρτζίου (με πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΕ, άνοδο και συμμετοχή στην Δ’ Εθνική)! Μετά την μεγάλη, τότε (2011-12) επιτυχία, άρχισε η κατακόρυφη πτώση της ομάδας! Φέτος βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση!
  Ο Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου, είναι στην 10η θέση, με καμία νίκη, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες! Έχει πετύχει μόλις 5 γκολ (0.55/αγώνα), έχοντας την πιο αντιπαραγωγική επίθεση του ομίλου και έχει δεχτεί 16 γκολ (1.78/αγώνα)!
 11. ΑΟ Αγ. Λουκά: Άσχημη χρονιά για τους ΄΄Λιγνιτωρύχους΄΄, που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας! Χωρίς αμφιβολία ο ΄΄Άγιος΄΄ έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, για να μπορέσει να σώσει την παρτίδα!
  Ο ΑΟ Αγ. Λουκά, είναι στην 11η θέση (με αγώνα λιγότερο, αυτόν που πρέπει να δώσει στην Σκύρο), με καμία νίκη, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες!
  Έχει πετύχει 8 γκολ (1.0/αγώνα) και έχει δεχτεί 19 (2.375/αγώνα)!

*…έγιναν 49 αγώνες & μπήκαν—168 γκολ (16.8/αγωνιστική –3.428/αγώνα)

*περισσότερα γκολ σε 1 αγώνα:

 • ΖΑΡΑΚΕΣ-ΕΡΜΗΛΙΟΣ 5-4 (9 γκολ-2η αγωνιστική)

*…επιθέσεις & άμυνες:

 • καλύτερη επίθεση: ΑΟ ΖΑΡΑΚΩΝ με 28 γκολ,
 • καλύτερες άμυνες: Νηλέας Νεοχωρίου-Μιαούλης Φ.-ΑΟ Δύστου με 8 γκολ,
 • πιο ΄΄αντιπαραγωγική΄΄ επίθεση: Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου με 5 γκολ,
 • πιο ΄΄ευάλωτη΄΄ άμυνα: Ερμήλιος με 26 γκολ παθητικό.

…οι σκόρερς:

 • 8 γκολ
  *(ΑΟ Σκύρου): Γ. Λύκος,
 • 7 γκολ
  *(Ζάρακες): Γ. Ντόβολης,
 • 6 γκολ
  *(Ζάρακες): Σταμέλος,
  *(Μιαούλης Φ.): Κ. Τρίκκας,
  *(ΑΟ Σκύρου): Δ. Καραμπίνης,
 • 5 γκολ
  * (ΑΟ Δύστου): Στουραΐτης, Δ. Λαθουράς,
  *(Ζάρακες): Β. Γκίκας,
  *(ΑΟ Κριεζών): Β. Τσαλιαγκός,
  *(Μαρμάρι): Μπαλογιάννης,
  *(Μιαούλης Φ.): Κατσαρής,
  *(Νηλέας Ν.): Καρλής,
 • 4 γκολ
  *(Άγ. Λουκάς): Αντωνίου,
  *(Ερμήλιος): Δουρμούσογλου,
  *(Νηλέας Ν.): Μαστροκώστας,
 • 3 γκολ
  *(Ερμήλιος): Φτούλης,
  *(Ζάρακες): Δ. Γκίκας, Πέππας, Πόγκας,
  *(Μαρμάρι): Αντώνενας, Καλογερίδης, Κεφαλάς,
  *(Μιαούλης Φ.): Πόγκας,
  *(Νηλέας Ν.): Χ. Φρυγανάς,
  *(ΑΟ Στύρων): Μανώλης (Στύρα).
 • 2 γκολ
  *(Άγ. Λουκάς): Κιάτος,
  *(Ερμήλιος): Πετράκης,
  *(Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου): Ε. Λύκος, Χρ. Παρίσσης,
  *(ΑΟ Κριεζών): Κουϊμτσίδης,
  * (Μιαούλης Φ.): Π. Τρίκκας,
  *(Νηλέας Ν.): Μπάνος,
  *(ΑΟ Σκύρου): Δαλακλίδης,
  *(ΑΟ Στύρων): Αούρ. Αλιάϊ, Δελής, Μπατσόλας,
 • 1 γκολ
  *(Άγιος Λουκάς): Δημολιάνης, Α. Πηλίχος,
  *(ΑΟ Δύστου): Κόλλιας, Κρόμπας, Ι. Μάλλιος, Μ. Μάλλιος, Γ. Πιλάτης, Ποδαράς,
  *(Ερμήλιος): Ασμάνης, Δούκας, Καπατσούλιας, Μπασινάς, Πέντσιος,
  *(Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου): Ν. Μάλλιαρης,
  *(ΑΟ Κριεζών): Ανδρέου, Καπενής, Κιούσης, Νόνας, Τσόκας,
  *(Μαρμάρι): Κέκης, Μπούσουλας, Χελιώτης,
  *(Μιαούλης Φ.): Δάδινας, Π. Μαραγκός,
  *(Νηλέας Ν.): Αλάμπεης, Αρκάς, Γιαγκίνης, Σπανός,
  *(ΑΟ Σκύρου): Ευσταθίου, Ζορμπάς, Μπάρμπας, Ξανθούλης, Στεφάνου, Τσελεπής, Τσιούτσιος,
  *(ΑΟ Ν. Στύρων): Μπαλτάς,
 • ΑΥΤΟΓΚΟΛ: 2

*…όλα τα αποτελέσματα/αγωνιστική:αθλητικα νεα

*…η βαθμολογία σε 10 αγωνιστικές:
αθλητικα νεα