Τα όσα έγιναν στην Αυστραλία με τον Τζόκοβιτς, έχουν φέρει έντονη ανησυχία και στο ποδόσφαιρο. Ειδικά απ’ τη στιγμή που τα μέτρα που λαμβάνουν διάφορες χώρες, είναι ικανά να επηρεάσουν τη συμμετοχή παικτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19.

Ήδη η Γαλλία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ η Ιταλία δεν επιτρέπει την είσοδο και διαμονή σε ξενοδοχεία αυτών των ανθρώπων. Κατά συνέπεια οι πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εμβολιαστεί, δε θα μπορούν να μετέχουν στις αποστολές των ομάδων τους.

Η UEFA με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως ουσιαστικά δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό γι’ αυτό. Ενημερώνοντας πως οι πάντες πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρωτόκολλα και τους κανόνες που ισχύουν στην κάθε χώρα.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να διεξαχθεί κανένα ματς σε ουδέτερη χώρα, όπως είχε συμβεί στην αρχή της πανδημίας στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα η UEFA αναφέρει:

«Συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη ενόψει της επανέναρξης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους διεξάγονται αγώνες σε κάθε χώρα υπόκεινται στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της χώρας αυτής.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας».

Ήδη το πρόβλημα «αγγίζει» την Τσέλσι, η οποία έχει πολλούς παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο Αγγλικός σύλλογος έχει να ταξιδέψει στη Γαλλία για τη ρεβάνς με τη Λιλ στη φάση των «16» του Champions League.