Εποχή Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε και επίσημα την Παρασκευή (20/5). Ο Αργεντινός ανακοίνωσε από την ΑΕΚ και πλέον τρέχουν σημαντικά ζητήματα για την επόμενη μέρα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Αλμέιδα σύντομα θα αρχίσει τις κατ' ιδίαν επικοινωνίες με τους ποδοσφαιριστές. Θα είναι άλλωστε αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις για το υπάρχον ρόστερ.

Aπό τις ημέρες που ήταν Ελλάδα είχε άλλωστε στα χέρια του όλα τα στοιχεία του ρόστερ, αναλύσεις, και στατιστικά, περιμένοντας να πιάσει και τυπικά δουλειά.

Αυτός και οι συνεργάτες του είχαν μάλιστα εκπονήσει ολοκληρωμένο πλάνο προετοιμασίας με τα δύο σενάρια (Ευρώπη ή μη Ευρώπη) και μένει πλέον να οριστικοποιηθεί το οποίο θα ακολουθηθεί.

Προφανώς από το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία και από το ποτε θα είναι όλα έτοιμα για την εγκατάστασή του στην Αθήνα, θα καθοριστεί και ο χρόνος έλευσης με το επιτελείο του στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά την συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του στους δημοσιογράφους λογικά θα γίνει κοντά στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς εκτός κι αν θα πρέπει να γίνει νωρίτερα.

Στην ΠΑΕ ΑΕΚ ήδη έχουν φτάσει τρία επίσημα αιτήματα από δίκτυα του Μεξικού, ένα από την Αργεντινή και ένα από τις ΗΠΑ με αίτημα παρουσίασης και του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.