Ήταν τέτοια εποχή (αρχές καλοκαιριού) στο μακρινό 1976 όταν ο Αιγινιακός διεκδικούσε την άνοδο του για τη Β’ εθνική κατηγορία στο ειδικό πρωτάθλημα των πρωταθλητών της Α’ κατηγορίας των Ενώσεων της Βορείου Ελλάδος (1975-76 ), όπου έχασε στις λεπτομέρειες την τεράστια ευκαιρία και το… όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο.

Εμείς θα σταθούμε σε μια εύθυμη πραγματική ιστορία που κάλλιστα θα μπορούσε ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς σεναρίου ελληνικής κωμωδίας.
Συγκεκριμένα, σε μια προπόνηση του Αιγινιακού ο αμυντικός ογκόλιθος Γιάννης Αργυρόπουλος στα αποδυτήρια του Γηπέδου Αιγινίου ζήτησε από τον αείμνηστο Κατερινιώτη Προπονητή και παλιό άσσο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κατερίνης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Πιερικού, Βαγγέλη Καραφουλίδη, να μην προπονηθεί, προφασιζόμενος έντονους στομαχικούς πόνους.

Σας παραθέτω επακριβώς τον διάλογο των δύο ανδρών μπροστά στα έκπληκτα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του συλλόγου:
Καραφουλίδης: “Γιάννη μήπως έφαγες λίγη ώρα πριν έρθεις στο γήπεδο”;
Αργυρόπουλος: “Ναί”
Καραφουλίδης: “Ήταν φαίνεται το φαγητό δύσπεπτο”.
Αργυρόπουλος: “Μάλλον”.
Καραφουλίδης: “Ρε Γιάννη, τι έφαγες τελικά”;
Αργυρόπουλος: “Αστακοοό!”

Καραφουλίδης: Με τι γαρνιτούρα;
Αργυρόπουλος: “Ρύζι”
Καραφουλίδης: “Αμάν βρε παιδί μου, και τα δύο… βαριά”!

Φυσικά έφταιγε η μεγάλη ποσότητα της φασολάδας που καταναλώθηκε από τον στόπερ του αιγινιώτικου συλλόγου και όχι ο αστακός!
Πάντως η δικαιολογία “έπιασε τόπο” και ο κύριος Βαγγέλης του… τη “χάρισε”!.

Ο Γιάννης από τότε έως και σήμερα είναι ο μέτρ του είδους σε παρόμοια πράγματα, κυριολεκτικά έχει το γέλιο… μέσα του , αλλά εντός γηπέδου έδινε και την… ψυχή του για τον Αιγινιακό!

Τέτοια ωραία συνέβαιναν τα δύσκολα εκείνα χρόνια στα οποία όμως το χιούμορ περίσσευε και αποτελούσε καθημερινό γεγονός.

αθλητικα νεα

αθλητικα νεα