0 22χρονος μέσος, Κωνσταντίνος Λαμπίρης μίλησε στο sport-fm.gr για την φετινή χρονιά στον Διαγόρα Ρόδου.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λαμπίρης:

Πες μας λίγα λόγια για τη φετινή σεζόν στη Ρόδο και τον Διαγόρα. Πώς έζησες τη φετινή χρονιά;
«Ήταν μια χρονιά πολύ απαιτητική λόγω των πολλών υποχρεώσεων και τον συνεχόμενων αγώνων που έπρεπε να βγάλουμε εις πέρας. Με συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, με ελάχιστη ξεκούραση. Παρόλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος που καθιερώθηκα και στο τέλος πετύχαμε το στόχο μας και καταφέραμε να παραμείνει η ομάδα στη Super League 2».

Με μια φανταστική αντεπίθεση στην «τελική ευθεία» του πρωταθλήματος, κάνατε μόλις μία ήττα στις 7 τελευταίες αγωνιστικές και εξασφαλίσατε την παραμονή σας στη Super League 2. Τι άλλαξε κατά την γνώμη σου στην ομάδα και καταφέρατε να κάνετε την ανατροπή;
«Υπήρχε πολύ άγχος και πίεση, δεδομένου ότι η ομάδα είχε απαγόρευση μεταγραφών και έπρεπε 14-15 παίχτες να αγωνιζόμαστε κάθε τρεις μέρες! Αυτό μας πείσμωσε και μας έκανε μια οικογένεια. Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση! Επίσης ήταν και ο κόσμος όπου ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος! Γνωρίζαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε και δεν τα παρατήσαμε ποτέ».

Πώς έζησες το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος στην έδρα του Αιγάλεω, όταν βρεθήκατε να χάνεται με 1-0 στο 88’ και προλάβατε να το γυρίσετε για το τελικό 1-2, που σας χάρισε και την παραμονή;

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και θέλαμε μόνο τη νίκη! Απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και έδρα όπως το Αιγάλεω. Όταν δεχτήκαμε το γκολ στο 88’ πίστεψα πως όλα τελείωσαν, ότι πήγε χαμένη μια ολόκληρη χρόνια γεμάτη δυσκολίες, χαρές και λύπες! Ευτυχώς όμως βρήκαμε τα ψυχολογικά αποθέματα και με γκολ στο 90’ και στο 92’, ανατρέψαμε όλη την κατάσταση».

Πώς σου φαίνεται το πρωτάθλημα της Super League 2 με τη μορφή που είχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;
«Πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και πολύ ανταγωνιστικό. Ειδικά στις θέσεις της παραμονής είχε τρομερό ενδιαφέρον και στους δύο ομίλους μέχρι την τελευταία αγωνιστική! Όσον αφορά τα μπαράζ ανόδου, θεωρώ αδικία που οι δυο πρώτες ομάδες πρέπει να αγωνιστούν μεταξύ τους και δεν ανεβαίνουν απευθείας στη Super League 1».

Ήσουν στα Γιάννενα (Κ-20 ΠΑΣ) και την Κατερίνη (Πιερικό), ενώ τώρα βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και τη Ρόδο. Έχεις αγωνιστεί επίσης σε Τρίκαλα (ΑΟΤ) και Θεσσαλονίκη (Απόλλων Πόντου). Πώς ζεις αυτές τις γεωγραφικές αλλαγές για χάρη του ποδοσφαίρου;
«Αγαπάω το ποδόσφαιρο και πλέον είναι τρόπος ζωής για εμένα! Σίγουρα είναι δύσκολο να αλλάζεις πόλη κάθε έναν χρόνο, αλλά είναι ένα μέρος της δουλειάς μου και το έχω αποδεχτεί. Σαν ποδοσφαιριστής οφείλω να προσαρμοστώ γρήγορα στην αλλαγή αυτή που πλέον είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για μένα».