Εμφανώς απογοητευμένος ο Daniel Ricciardo θεώρησε ότι ήταν «λίγο περίεργο» το ότι είχε «μηδενικό ρυθμό» κατά τη διάρκεια του Βρετανικού Grand Prix. Δύο ημέρες μετά τα 33α γενέθλιά του, ο Αυστραλός βρέθηκε, μαζί με τον Yuki Tsunoda, στην άδοξη θέση να έχει δεχθεί γύρο περίπου με την ολοκλήρωση των 3/4 του αγώνα στο Silverstone. Κάτι που διόρθωσαν μόνο και μόνο λόγω του Αυτοκινήτου Ασφαλείας που βγήκε στην πίστα σε εκείνο το σημείο.

Ο οδηγός της McLaren κυνήγησε τους προπορεύοντες, αλλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει τη θέση του, περνώντας τη γραμμή 13ος, ενώ ο έτερος οδηγός της ομάδας, Lando Norris, τα έδωσε όλα για τον τερματισμό στο βάθρο εν μέσω μιας σκληρής μάχης για τις θέσεις πίσω από τον νικητή Carlos Sainz προτού να συμβιβαστεί εν τέλει με την 6η θέση.

Αυτό ήταν άλλο ένα Σαββατοκύριακο, όπως τόσα πολλά από τότε που μπήκε στη McLaren, που ο Ricciardo ήταν αναμφισβήτητα το δεύτερο βιολί στην ομάδα. Είχε προκριθεί 14ος στις κατατακτήριες σε σύγκριση με τον 6ο Norris. Απογοητευμένος ο Αυστραλός προχώρησε σε δηλώσεις μετά τον αγώνα.

«Μηδενικός ρυθμός», είπε στους δημοσιογράφους ο συννεφιασμένος Ricciardo. «Λίγο σαν τη Βαρκελώνη όπου δεν φαινόταν να λειτουργώ στο ίδιο επίπεδο πρόσφυσης με τα αυτοκίνητα γύρω μου. Το ένιωθα και μέσα από τα λάστιχα, προσπαθώντας να κρατήσω υψηλή ταχύτητα. Προφανώς είμαι λίγο μπερδεμένος αυτή τη στιγμή. Είναι ξεκάθαρο αυτό που ένιωσα, αλλά για τους λόγους δεν είμαι προφανώς σίγουρος.»

« Ήταν λίγο περίεργο, οπότε πρέπει να κάνουμε λίγη έρευνα. Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε κάποιες απαντήσεις γιατί η μετάβαση στην Αυστρία είναι άμεση». Το Αυστριακό Grand Prix στο Red Bull Ring πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ricciardo ήταν η αποτυχία του DRS στον γύρο 31. «Προφανώς είναι δύσκολο να προσπεράσεις και με αυτό», πρόσθεσε. «Αλλά απλά δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι ούτως ή άλλως. Ήταν λίγο μοναχικό απόγευμα.»

Το μόνο φωτεινό σημείο για τον Ricciardo; Ακούγοντας πως οι Zhou Guanyu και Alex Albon είχαν γλιτώσει αλώβητοι από δυσάρεστα ατυχήματα στην πρώτη στροφή, αν και ο οδηγός της Williams, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς ελέγχους.

«Προφανώς το θετικό είναι ότι άκουσα ότι οι οδηγοί ήταν εντάξει», πρόσθεσε ο Ricciardo. «Αυτό είναι προφανώς σπουδαίο. Χαίρομαι που ακούω, ειδικά για τον Zhou, ότι είναι καλά.»

Ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, απάντησε διπλωματικά σχετικά με την απόδοση του Ricciardo, λέγοντας: «Το Σαββατοκύριακο του Daniel δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο, κάτι που θα χρειαστεί προσεκτική ανάλυση τις επόμενες ημέρες. Δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ανταγωνιστικούς γύρους χθες και σήμερα.»

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών, ο Ricciardo βρίσκεται τώρα στη 14η θέση με 15 βαθμούς, 43 λιγότερους από τον Norris που βρίσκεται 7ος.