Η Ρεάλ ανακοίνωσε πως η συνεργασία της με τον Πάμπλο Λάσο έφτασε στο τέλος της λόγω του προβλήματος υγείας του πετυχημένου Ισπανού κόουτς, όμως ο καρδιολόγος του αδειάζει τη “Βασίλισσα” δηλώνοντας πως “είναι σε άψογη κατάσταση και μπορεί να προπονήσει αυτή τη στιγμή!”

Αυτή η διάγνωση, μάλιστα, έγινε δύο ώρες πριν η Ρεάλ ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας της με τον Πάμπλο Λάσο και η marca αποκαλύπτει το παρασκήνιο!

Όπως γράφει το ρεπορτάζ, η Ρεάλ δεν περίμενε να ακούσει την άποψη του καρδιολόγου, παρότι γνώριζε πως ο Πάμπλο Λάσο θα εξεταζόταν εκείνη την ημέρα (σ.σ. 4/7).

Η διοίκηση της Ρεάλ συμβουλεύτηκε άλλους καρδιολόγους κι όχι αυτόν που κούραρε τον κόουτς Λάσο και τον παρακολουθούσε από τις 5 Ιουνίου που υπέστη το έμφραγμα μυοκαρδίου.

Το οξύμωρο είναι ότι η Ρεάλ άκουσε αρχικά τους γιατρούς που βρίσκονταν στο πλευρό του Λάσο τότε, αλλά στη συνέχεια συμβουλεύτηκαν άλλους, που είχαν μία γενική άποψη στατιστικής μορφής ουσιαστικά κι όχι εμπεριστατωμένη, αφού δεν εξέτασαν προσωπικά τον Βάσκο.

Να σημειώσουμε πως, η Ρεάλ απέλυσε το γιατρό της ομάδας, Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ, ακριβώς πριν μία εβδομάδα, επειδή δεν έβαλε την υπογραφή του στο αίτημα της διοίκησης να ζητήσει από τον Λάσο να βγει σε υποχρεωτική αναρρωτική άδειας ενός έτους. Τότε θα έληγε και το συμβόλαιο του κόουτς.

Η marca σημειώνει σε άλλο της άρθρο πως πρόκειται για μία συμπαιγνία που έγινε στην πλάτη του Λάσο με αφορμή το καρδιακό του επεισόδιο και ένας μύθος της ομάδας με 22 τίτλους, αποχωρεί μετά 11 χρόνια με τον πλέον άδοξο (κι άκομψο) τρόπο.