Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε στα προημιτελικά του Wimbledon, μετά το 2014, μια χρονιά στην οποία για να φτάσει μέχρι τους “8” χρειάστηκε να αποκλείσει τον Ράφα Ναδάλ σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του τουρνουά.

Ο Αυστραλός ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Μπράντον Νακασίμα ήταν απόλυτα ήρεμος, σε αντίθεση με τα όσα είχαν προηγηθεί στο παιχνίδι του 3ου γύρου με τον Στέφανο Τσιτσιπά, μίλησε για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί του ώμο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δευτέρας, ενώ αναφέρθηκε και για την αλλαγή του πνευματικού του επιπέδου.

“Δεν νομίζω ότι είναι κανείς 100% υγιής σε αυτό το τουρνουά.”, είπε ο Κύργιος για το θέμα του ώμου του. “Ωστόσο, πνευματικά νιώθω ότι αντιμετωπίζω τα πράγματα πολύ καλύτερα τώρα.”

“Έχω κάνει κι έχω περάσει καλά. Υπήρχε εποχή που ο μάνατζέρ μου με μάζευε από μια παμπ στις 04:00 τα ξημερώματα επειδή έπρεπε να παίξω με τον Ναδάλ στο κεντρικό court την επόμενη ημέρα. Από τότε έχω κάνει αρκετό δρόμο και πολλή δουλειά με μένα, αυτό είναι σίγουρο.”, είπε ο Κύργιος για την αναμέτρηση του 2ου γύρου κόντρα στον Ναδάλ το 2019 στο Wimbledon.

“Έχω μια απίστευτη ομάδα που με στηρίζει. Ο φυσιοθεραπευτής μου είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου, ο μάνατζερ μου είναι ο καλύτερος φίλος μου. Έχω την καλύτερη κοπέλα στον κόσμο. Έχω τόσους πολλούς ανθρώπους γύρω μου που με στηρίζουν.”

“Νιώθω ότι μπορώ να αναλογιστώ όλες εκείνες τις σκοτεινές στιγμές που τους έδιωξα όλους από δίπλα μου. Τώρα είμαι στα προημιτελικά του Wimbledon. Νιώθω καλά, ήρεμα, νιώθω πιο ώριμος έχοντας όλους αυτούς γύρω μου. Είμαι ευλογημένος.”

Στα προημιτελικά ο 27χρονος θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν.

WIMBLEDON MEN’S DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)