Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των περισσότερων ΠΑΕ της Super League, όπως άλλωστε φάνηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής την Δευτέρα (04/07). Οι 11 από τις 14 ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, εν αντιθέσει με την ΑΕΚ που ήταν αρνητική, τον Βόλο που απουσίαζε και τον ΠΑΟΚ που επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Για τον λόγο αυτό, η Super League αποφάσισε να ενημερώσει επίσημα τις δύο Συνομοσπονδίες και απέστειλε επιστολή, αναφορικά με την απόφαση για στήριξη στον Άγγλο αρχιδιαιτητή, αλλά και για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται «η ομόφωνη βούληση της Διοργανώτριας (13 ΠΑΕ υπέρ, μια ΠΑΕ ήταν απούσα από τη συνεδρίαση) για την υλοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, θέση την οποία στηρίζει και η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Super League 2)».

Η επιστολή της Super League έχει αποδέκτη τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τον ομόλογό του της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τον Γενικό Γραμματέα της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Θόδωρο Θεοδωρίδη, την ΕΠΟ, αλλά και άλλους αρμόδιους φορείς.