Ο Mark Webber μίλησε με ειλικρίνεια για τον παλιό του αντίπαλο Sebastian Vettel, ο οποίος κέρδισε και τους 4 παγκόσμιους τίτλους αγωνιζόμενος μαζί με τον Αυστραλό στη Red Bull.

Ο Webber πήρε μέρος σε 94 Grands Prix έχοντας ως team mate του τον Vettel, με τη συνύπαρξη αυτή είναι να μεγαλύτερη σε διάρκεια από κάθε άλλη του Γερμανού με ομόσταυλο του. Οι δύο τους είχαν αρκετές κόντρες μέσα στην πίστα με πιο χαρακτηριστικές εκείνη στο Τουρκικό Grand Prix το 2010 όπου συγκρούστηκαν, αλλά και εκείνη στη Μαλαισία το 2013, όταν o Vettel παράκουσε τις οδηγίες της ομάδας και προσπέρασε τον Webber στο δρόμο του προς τη νίκη.

“Μιλάμε για μια εντυπωσιακή καριέρα, έμοιαζε ανίκητος στα χρόνια που κατακτούσε το πρωτάθλημα,” δήλωσε ο Webber λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Vettel από την ενεργό δράση. Σίγουρα, του άρεσε όταν η Pirelli μπήκε στο παιχνίδι και οδηγούσε καταπληκτικά. Νομίζω πως πολλοί από εμάς λατρέψαμε την περίοδο που υπήρχαν οι φυσητοί διαχύτες. Είναι βέβαιο πως αφιέρωσε πολύ χρόνο για να κατανοήσει ορισμένους κανονισμούς και να πιάσει το μέγιστο επίπεδο απόδοσης που μπορούσε. Προφανώς την περίοδο εκείνη πέτυχε πάρα πολλές διακρίσεις, γεγονός το οποίο σέβονται όλοι οι πιλότοι. Νομίζω πως η επιλογή της απόσυρσης του ήταν η σωστή. Η απόφαση φυσικά είναι καθαρά δική του αλλά προσωπικά δεν ένιωσα έκπληξη. Νομίζω μάλιστα ότι ήταν αρκετά προφανές.”

Ο Webber, ο οποίος πήρε και τις 9 νίκες του στη Formula 1 με τα χρώματα της Red Bull, παραδέχθηκε ότι η αντιπαλότητα του με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή ήταν αρκετά τεταμένη, προτού ο Αυστραλός αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν του 2013. “Θέλω να πω, οι σχέσεις μας είναι καλές τώρα. Προφανώς υπήρχε ένταση ανάμεσα μας όταν παλεύαμε για το πρωτάθλημα. Κάποια χρόνια ήμουν ανταγωνιστικός στη μάχη αυτή, κάποιες άλλες όχι.”

Τα πράγματα πάντα επιβαρύνονται όταν μονομαχείς με τον team mate σου για πρωταθλήματα και νίκες γιατί υπάρχει γενικότερα μεγάλη προβολή Υπό αυτή την έννοια άρα δεν είμασταν μόνοι μας(σ.σ: στην κόντρα μας με τον Vettel). Είναι πολύ πιο εύκολο όταν η κόντρα γίνεται για τους βαθμούς. Τη δεδομένη στιγμή(σ.σ: o Vettel) δεν βρίσκεται πλέον στην ίδια κατάσταση. Όσο η καριέρα του προχωρά, ειδικότερα την τελευταία του χρονιά τα κίνητρα του αλλάζουν και πλέον ανυπομονεί για το επόμενο στάδιο της ζωής του.”

Ο Vettel θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στη Formula 1 στο Grand Prix του Abu Dhabi τον Νοέμβριο.