Ο Alonso γιόρτασε τα 41α γενέθλιά του τον Ιούλιο και ενώ απέχει ακόμα αρκετά από το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία οδηγού που έχει αγωνιστεί στη F1, συνεχίζει να αποτελεί τον μεγαλύτερο οδηγό του grid αυτή τη στιγμή.

Ο Ισπανός απείχε περίπου δύο χρόνια από το άθλημα, και πιο συγκεκριμένα το 2019 και το 2020, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 19η σεζόν του και τα 93.598 χιλιόμετρα που φέρει στη πλάτη του, είναι τα περισσότερα από κάθε άλλον οδηγό στην ιστορία.

Όπως συμβαίνει με κάθε αθλητή που βρίσκεται στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, η συζήτηση έχει στραφεί στο πότε ο Alonso θα αποσυρθεί, με τον Damon Hill να επισημαίνει ότι αυτό θα γίνει στην ηλικία των 44.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του F1 Nation podcast, ο Damon Hill υποστήριξε ότι ο Alonso αυτή τη στιγμή έχει ακόμη την ενέργεια που χρειάζεται το άθλημα και είναι απίστευτος.

Φέρνει επίσης, το παράδειγμα του Juan Manuel Fangio, ο οποίος ξεκίνησε στη F1 στα 38 του. Αν το αγαπάς και είσαι ακόμη σε φόρμα, το κάνεις, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Από την μεριά του ο ίδιος πάντως πιστεύει ότι ένας οδηγός δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 40 του. Και φέρνει ως παράδειγμα τον ίδιο που αποσύρθηκε μόλις σε ηλικία 39 ετών.

O Alonso από το 2023 έχει συμβόλαιο με την Aston Martin, που πρακτικά θεωρείται ότι θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του.