Ο Helmut Marko καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει κάποια συνθήκη ή ρήτρα εξόδου στο συμβόλαιο του Pierre Gasly που μπορεί να του επιτρέψει να πάρει τη θέση του Fernando Alonso στην Alpine, ή οποιαδήποτε άλλη θέση γενικά.

Θα είναι οδηγός της AlphaTauri και την επόμενη σεζόν.

Στην Alpine εξετάζουν τις δυνατότητές τους για την επόμενη σεζόν αφότου έχασαν όχι έναν, αλλά δύο οδηγούς σε διάστημα 48 ωρών.

Ο Alonso εξέπληξε άπαντες στο paddock, αλλά κανέναν περισσότερο από την Alpine, όταν ανακοίνωσε το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας ότι θα περάσει στο στρατόπεδο της Aston Martin με πολυετές συμβόλαιο, αντικαθιστώντας τον Sebastian Vetter.

Μια ημέρα μετά, η Alpine ανακοίνωσε ότι ο οδηγός της Oscar Piastri θα πάρει τη θέση του Ισπανού, αλλά ο Αυστραλός τους διέψευσε δηλώνοντας, «δε θα οδηγήσω για την Alpine του χρόνου.»

Η Alpine από την πλευρά της επιμένει στη θέση ότι είναι οδηγός τους, με την ομάδα να δηλώνει ότι έχουν νόμιμο και δεσμευτικό συμβόλαιο μαζί του, αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την ίδια θέση υποστηρίζει και η McLaren και τώρα επαφίεται στο συμβούλιο αναγνώρισης συμβολαίων της F1 να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, στην Alpine εξερευνούν προοπτικές σε περίπτωση που χάσουν τον οδηγό, με αναφορά να υποστηρίζει ότι έχουν βάλει στο μάτι τον Gasly της AlphaTauri.

Συγκεκριμένα, αυτό που υποστηρίζεται στην αναφορά είναι ότι ο Gasly έχει δυνατότητα να φύγει αν του γίνει πρόταση από ομάδα ψηλότερα στην κατάταξη.

Ο Marko έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull δήλωσε στο Sport1: «Δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης για τον Gasly, δεν υπήρχε πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα και δε θα υπάρχει μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της AlphaTauri, Franz Tost, επιμένει επίσης ότι ο Gasly θα παραμείνει με την ομάδα μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση της επόμενης σεζόν.

«Δεν έχει νόημα για τη Red Bull να αφήσει τον Pierre,» ανέφερε στο γερμανικό κανάλι. «Αν ένας οδηγός της Red Bull αποτύχει, δεν υπάρχει άλλος οδηγός κατάλληλος για να πάρει τη θέση του. Μόνο ο Gasly μπορεί να το κάνει αυτό.»

Η Red Bull απέκλεισε την περίπτωση προαγωγής του Gasly όταν ανακοίνωσε, μετά το Μονακό, ότι ο Sergio Perez θα παραμείνει δίπλα στον Max Verstappen, με τον Μεξικανό να υπογράφει νέα διετή συμφωνία.

Αλλά, αν και του έκλεισε την πόρτα, ο Marko έχει τα καλύτερα λόγια για τον 26χρονο.

«Ο Pierre είναι πολύ ταλαντούχος,» δήλωσε. «Σκέφτεται τα πάντα διεξοδικά και είναι πολύ εστιασμένος στους στόχους του. Με το κατάλληλο μονοθέσιο, μπορεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Αυτή είναι η δουλειά μας τώρα.»

Τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς πάντως δεν είναι ευνοϊκά για τον Gasly, με τον οδηγό να βρίσκεται 13ος στην κατάταξη με 16 βαθμούς, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε συλλέξει 110.

Πηγή: planetf1.com