Ως μέρος μιας μεγάλης επένδυσης από την ομάδα που εδρεύει στο Milton Keynes, εκείνη έχει δεσμευτεί σε μεγάλο βαθμό στο να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τις δικές της μονάδες ισχύος από το 2026 και έπειτα.

Το νέο τμήμα της Red Bull Powertrains βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και η ομάδα έχει προσελκύσει μερικές γνωστές προσωπικότητες από τη Mercedes για να βοηθήσουν στην προώθηση του σχεδίου της πριν από μια πιθανή συνεργασία με την Porsche.

Αυτό περιελάμβανε τον νέο τεχνικό διευθυντή της Ben Hodgkinson, ο οποίος ήταν επικεφαλής μηχανολογίας στη Mercedes High Performance Powertrains από το 2017, μετά από 20 χρόνια συνεργασίας με τον Γερμανό κατασκευαστή.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Autosport, η Red Bull υπέγραψε επίσης πρόσφατα τον πολύ σεβαστό Phil Prew, ο οποίος είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως μηχανικός αγώνων του Lewis Hamilton, αφού συνεργάζονταν κατά τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στη McLaren το 2008.

Ο Prew, ο οποίος ήταν επικεφαλής μηχανικός της Mercedes στο τμήμα της μονάδας ισχύος στο Brixworth, είχε μια μακρά περίοδο στη Formula 1 που περιελάμβανε μια θητεία για περισσότερες από δύο δεκαετίες στη McLaren.

Ο Prew δεν είναι η μόνη πρόσφατη «στρατολόγηση» από τη Mercedes, καθώς ο αρχηγός της ομάδας προσομοίωσης θερμικής μονάδας υγρών Nigel McKinley αναμένεται επίσης να μετακινηθεί στη Red Bull.

αθλητικα νεα

BUDAPEST, HUNGARY – JULY 31: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 makes a pitstop during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202207310435 // Usage for editorial use only //

Μιλώντας για τις συναντήσεις, και ειδικά για την υπογραφή του Prew, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, είπε ότι οι φιλοδοξίες για τον κινητήρα της ομάδας του είναι ξεκάθαρες από τα ταλέντα που υπογράφουν οι Αυστριακοί.

«Είμαι χαρούμενος που ο Phil θα ενταχθεί στην ομάδα», είπε. «Έχει ένα εκπληκτικό ιστορικό και υπήρξε βασικός παράγοντας της πρόσφατης επιτυχίας της Mercedes.

“Είναι ακόμη μια δήλωση πρόθεσης για το πού θέλουμε να είμαστε με τη μονάδα ισχύος. Νομίζω ότι συγκεντρώσαμε μεγάλη δύναμη και βάθος στην επιχείρηση. Είναι φανταστικό να το βλέπεις να ολοκληρώνεται και να ζωντανεύει.

“Ο Phil είναι μία από τις λίγες βασικές, πρόσφατες μεταγραφές που δίνει το κάτι παραπάνω στην ήδη πολύ ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων που έχουμε συγκεντρώσει.”

Ενώ η Red Bull είναι κοντά σε συμφωνία με την Porsche για την F1, η συνεργασία δεν θα επιβεβαιωθεί επίσημα έως ότου η FIA οριστικοποιήσει τους κανονισμούς κινητήρα του 2026. Αυτό αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Horner είπε ότι η κατεύθυνση της Red Bull με το τμήμα κινητήρων της επικεντρώθηκε απλώς στην προσπάθεια να φτιάξει τον καλύτερο δυνατό κινητήρα για οτιδήποτε συμβεί το 2026.

«Απλώς προσλαμβάνουμε τους καλύτερους ανθρώπους για το μέλλον», προσέθεσε.