αθλητικα νεα

Ο Κώστας Μπράτσος μέλος του τεχνικού επιτελείου του Βόλου μίλησε στο Metropolis 95.5 για τους στόχους της θεσσαλικής ομάδας, για τον Ουεντραόγκο που παίζει ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ και το αγωνιστικό προφίλ του Δικεφάλου.

Αναλυτικά:

«Ο Βόλος όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Εχουν έρθει 15 νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Ο σκοπός είναι να διατηρηθεί το επιθετικό στυλ και γι’ αυτό οι παίκτες που επιλέχθηκαν θέλαμε να ανταποκρίνονται σε αυτό. Είναι σημαντικό να πετύχει η χημεία, όμως όλα είναι προϊόν συνολικής προσπάθειας. Μέσα από την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε θεωρώ ότι αυτό επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Οι πολλές αλλαγές είναι επιλογή της διοίκησης, αλλά αν δούμε το παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι υπήρχαν πάντα γενναίες αλλαγές στην ομάδα μας, οπότε δεν θα πρέπει να εκπλήσσει αυτό.»

Για τους Ασλανίδη και Τάχατο, που προέρχονται από Άρη και ΠΑΟΚ σημείωσε: «Ταιριάζουν στον χαρακτήρα της ομάδας, είναι δυναμικοί και γρήγοροι, αυτά ως φυσικά χαρακτηριστικά μας προσελκύουν. Ο τρόπος παιχνιδιού τους, επίσης, ταιριάζει στην ομάδα και είναι στη δική μας ευχέρεια να τους εντάξουμε στο σύνολο. Ένα κριτήριο πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας για να φέρουν παίκτες είναι να έχουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα.»

Για τους στόχους επεσήμανε: «Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε για την δική μας ομάδα. Ο στόχος είναι να μπούμε στις πρώτες έξι ομάδες. Δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και ότι έχουμε τον σεβασμό των αντιπάλων. Κάθε χρόνο είμαστε κοντά και φέτος θα θέλαμε να το πετύχουμε.»

Για τον Φαν Βέερτ και αν μπορεί να προσφέρει και φέτος μεγάλο αριθμό γκολ: «Είναι θέμα χημείας. Ο Τομ πλέον είναι πιο έμπειρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά παίζει ρόλο και το πόσο θα τροφοδοτηθεί και αυτό βλέπουμε στις προπονήσεις ότι συμβαίνει. Είναι και ο Πάολο Φερνάντες που πετυχαίνει γκολ και με δεδομένο ότι έχουμε ποιοτικούς παίκτες μπροστά είμαι αισιόδοξος. Ο Φαν Βέερτ είναι καθαρός επιθετικός, όχι περιφερειακός, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το σύστημα της ομάδας. Στο 4-2-3-1 το δικό μας ταιριάζει τέλεια στην κορυφή. Σε άλλα συστήματα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε αν είναι περιφερειακός. Βοηθάει και στο αμυντικό κομμάτι, είναι ευφυής και τα τρεξίματά του είναι πολύ καλά. Τρέχει στον σωστό χώρο.»

Για την καλή εκκίνηση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Βόλος σχολίασε: «Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο ξεκινάμε καλά και θέλουμε να το επαναλάβουμε. Είναι σημαντικό και για την ψυχολογία.»

Για τις εντυπώσεις που έχει αφήσει ο Ουεντραόγκο: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είναι ταπεινό και προσηλωμένο παιδί και προπονείται συνεχώς. Ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ομάδας. Είναι aggressive και βοηθάει στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο προπονητής μας τον βοηθάει γιατί μιλάει στην μητρική του γλώσσα και αυτό τον κάνει να νιώθει καλά. Ο Ματίγια με τον Μπαριέντος έχουν ίδια χαρακτηριστικά και ταιριάζουν με τον Ουεντραόγκο.»

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θα έχει το αγωνιστικό στυλ της περσινής χρονιάς με αρκετά νέα πρόσωπα, που εμένα στο φιλικό με άφησαν θετικές εντυπώσεις. Βέβαια σαν τοπικιστής που είμαι μου άρεσαν ο Κωνσταντέλιας και ο Κούτσιας, αλλά νομίζω ότι και οι Ντάντας, Νάρει και Μπράντον θα προσθέσουν πράγματα. Επειδή είδα τα ματς στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος. Η Λέφσκι Σόφιας ήταν τυχερή και είδατε που κατέληξε στην επόμενη φάση. Πέτυχε γκολ κόντρα στην ροή των αγώνων μετά από λάθη. Τις πρώτες δέκα αγωνιστικές θα έχουμε μία καλή εικόνα για το τι θα περιμένουμε στο πρωτάθλημα.»