Το οργανόγραμμα του Ολυμπιακού είναι πια ολοκληρωμένο. Νέος προπονητής ο Μίτσελ Γκονζάλεθ με το δικό του επιτελείο (βοηθό τον Χουάν Κάρλος Μαντιά, γυμναστή τον Κίκε Σανθ και συνεργάτη τον γιο του, Αντριάν Γκονζάλεθ), συν κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται χρόνια στο Ρέντη.

Νέος τεχνικός διευθυντής ο Ζοσέ Ανιγκό (τυπικά ο τίτλος του είναι διευθυντής ποδοσφαίρου), ο οποίος έχει αναβαθμισμένο ρόλο και διατηρεί παράλληλα το πόστο του διευθυντή των Ακαδημιών του συλλόγου. Αθλητικός διευθυντής ο Κριστιάν Καρεμπέ και γενικός αρχηγός ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

αθλητικα νεα

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μοίρασε ρόλους σε ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, ενώ στο πλευρό των τεσσάρων παραπάνω που θα «τρέχουν» την ομάδα στο Ρέντη, θα είναι και άνθρωποι της διοίκησης, δηλαδή, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γιάννης Βρέντζος και ο Δ΄ αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Καραπαπάς.

Το αφεντικό του Ολυμπιακού, λοιπόν, θωράκισε το ποδοσφαιρικό τμήμα, με ανθρώπους που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, έχουν συνεργαστεί, διατηρούν άριστες σχέσεις και αναμένει προσεχώς αποτελέσματα. Οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για την αντεπίθεσή τους αγωνιστικά, αρχής γενομένης αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπου τους περιμένει βαρύ πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με 12 αγώνες μέσα σε διάστημα 41 ημερών. Στόχος ήταν και παραμένει να μπει πάλι η πειραϊκή ομάδα στον δρόμο για την κορυφή.

Ο Μίτσελ, ο Ανιγκό, ο Καρεμπέ και ο Παπαδόπουλος αποτελούν ουσιαστικά τους τέσσερις "σωματοφύλακες" των 24+4 ποδοσφαιριστών με τους οποίους θέλει να δουλέψει στο εξής ο Ισπανός τεχνικός στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

Ο τελευταίος ήταν ξεκάθαρος κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΠΑΕ, ότι θέλει να έχει 24 παίκτες στο Ρέντη, εκτός από τους τερματοφύλακες (Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Παπαδούδης). Αλλά ακόμη και αν αποκτηθεί τις προσεχείς ημέρες άλλος γκολκίπερ από τη διεθνή ή την εγχώρια αγορά (όπως, για παράδειγμα, ο Πασχαλάκης), δεν θα επιβαρύνει τον αριθμό, καθώς θα καταχωρηθεί στους εκτός των 24άρων.

Το γεγονός ότι ο Μίτσελ επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του 24 ποδοσφαιριστές, σημαίνει αυτόματα πως θα πρέπει να κοπούν αρκετοί, καθώς αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει στο Ρέντη 33 παίκτες (συν τέσσερις τερματοφύλακες). Το έργο του Ισπανού κόουτς πάντως είναι δύσκολο, διότι ποτέ δεν είναι εύκολο να κόψεις ένα παίκτη πόσο μάλλον τόσο μεγάλο αριθμό.

Έμειναν στην Αθήνα Ρέαμπτσιουκ και Γκάρι Ροντρίγκες

Κατά τα άλλα, ο Ρέαμπτσιουκ και ο Γκάρι Ροντρίγκες ζήτησαν εξαίρεση και το αίτημα τους έγινε αποδεκτό από τις ομοσπονδίες των χωρών τους για τα ματς των εθνικών ομάδων και παρέμειναν στο Ρέντη για να πάρει ο πρώτος ανάσες και ο δεύτερος να δουλέψει περισσότερο στις προπονήσεις.