Ο Κολοσσός Ρόδου πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο Web Radio της ΕΟΚ για το ματς με την Ένωση και την πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για το τι άλλαξαν στο 2ο ημίχρονο απέναντι στην ΑΕΚ: «Μπήκαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι δεν έχει σημασία που χάνουμε τα σουτ, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε επιθετικοί, να σουτάρουμε, να πηγαίνουμε στα ριμπάουντ, γιατί νιώθαμε ότι έτσι όπως είναι το ματς θα ‘πρεπε να ‘χουμε μια διαφορά 10 πόντων. Γενικά δε σταματήσαμε ποτέ, αυτό ήταν το κύριο στοιχείο, οπότε μετά μπήκαν και τα σουτ κι έγινε πιο εύκολο».

Για τον ίδιο αριθμό σε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ (24-24) που είχαν: «Ξέρουμε ότι είμαστε δυνατοί στα αμυντικά ριμπάουντ και στα επιθετικά ριμπάουντ, απ’ τη στιγμή που χάναμε τα σουτ και αποφασίσαμε να είμαστε πιο επιθετικοί, ήταν επόμενο να πάρουμε τόσα επιθετικά, κάτι πολύ δύσκολο γενικά. Είπαμε ότι απ’ τη στιγμή που δε μπαίνουν τα σουτ θα ‘πρεπε να ‘χουμε ένα plan b».

Για το διαφορετικό πρόσωπο που εμφανίζει ο Κολοσσός εντός έδρας: «Επειδή είμαστε μια ομάδα με αρκετούς rookies και νεαρούς, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αν παίζουμε εντός ή εκτός. Αλλάζει πολλά στην ψυχολογία των παικτών γενικά. Κυρίως νομίζω ότι είναι η συγκέντρωση, η ενέργεια και το πώς νιώθουμε γενικά στο γήπεδό μας».

Για την προσαρμογή του στον Κολοσσό: «Είναι όλα πολύ παρόμοια με την προηγούμενη ομάδα που είχα σε νησί, το Ρέθυμνο. Νιώθω κάπως το ίδιο, φυσικά προπονητής και ο οργανισμός δεν είναι ίδιοι, αλλά λειτουργούν παρόμοια. Είναι μια οργανωμένη ομάδα, όπου οι άνθρωποί της είναι κύριοι στις υποχρεώσεις τους και γενικά τα κάνουν πολύ εύκολα για τους παίκτες στο ν’ αγωνίζονται εδώ και να μη σκέφτονται τίποτα άλλο. Η προσαρμογή μου ήταν σχετικά εύκολη, οπότε όλα κύλησαν ομαλά».

Για το φετινό στόχο του Κολοσσού: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Εμείς σκεφτόμαστε πώς θ’ αλλάξουμε και πώς θα βελτιώσουμε κομμάτια μες στο παιχνίδι. Το να σκεφτόμαστε νίκες, θέσεις και κατάταξη είναι κάτι πάρα πολύ μακρινό. Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια, αυτό που κάνουμε είναι απλά να πηγαίνουμε στο βίντεο και να λέμε τι κάναμε σωστά, τι λάθος, τι θα πρέπει να διορθώσουμε και τι όχι. Έχουμε πάρα πολλούς τομείς ακόμα που μπορούμε να βελτιωθούμε, οπότε η κατάταξη είναι το τελευταίο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας αυτήν τη στιγμή».

Για τον TJ Starks και πώς θα «δέσει» με τον Μάικλ Ντίξον: «Ο TJ είναι ένας πάρα πολύ προικισμένος σκόρερ, έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης στη δημιουργία, όπου αν το βάλει κι αυτό στο παιχνίδι του θα γίνει ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου. «Τραβάει» όλο το κουπί αυτός και μέχρι τώρα τα πάει περίφημα. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τον Μάικλ, γιατί «διαβάζει» λίγο περισσότερο το παιχνίδι, είναι λίγο πιο έμπειρος, έχει αρχίσει να πηγαίνει στην πάσα περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι θα βρεθεί σχετικά εύκολα η ισορροπία και ανυπομονούμε να είναι κι αυτός στο 100%, ώστε να μπορέσει να μπει μες στο παιχνίδι».