Αναμφίβολα τα ρεκόρ στο τένις είναι ένα μέτρο σύγκρισης προκειμένου να μετρηθεί το μεγαλείο του επιτεύγματος του κάθε παίκτη. Κι ενώ τα ρεκόρ βρίσκονται εκεί για να…καταρριφθούν είναι μερικά τα οποία είναι σχεδόν απίθανο να “σπάσουν”. Ας δούμε τέσσερα εκπληκτικά ρεκόρ τα οποία είναι σχεδόν αδύνατον να καταρριφθούν.

Η νεαρότερη παίκτρια που κέρδισε σε επαγγελματικό αγώνα

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1985 η Αμερικανίδα Μαίρη Τζο Φερνάντες, σε ηλικία 13 ετών και 6 μηνών, έκανε κάτι το απίστευτο που καμία άλλη τενίστρια δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει. Η Φερνάντες επικράτησε με 6-0, 6-0 της Νο107 του κόσμου Κάντι Ρέινολντς στον 1ο γύρο των προκριματικών για το Miami Open σημειώνοντας την πρώτη νίκη της στο Tour.

Ένα επίτευγμα το οποίο δεν θα ξεπεραστεί ποτέ καθώς σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της WTA “παίκτρια που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια δεν μπορεί να συμμετάσχει σε κανέναν αγώνα επαγγελματικού τένις.

Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας όλων των εποχών

Την Τρίτη 22 Ιουνίου του 2010 για τον 1ο γύρο του Wimbledon, ξεκίνησε ένας αγώνας ο οποίος θα τελείωνε μετά από 11 ώρες και 5 λεπτά ή μετά από 3 ημέρες. Πρωταγωνιστές ο Αμερικανός Τζον Ίσνερ (Νο19 του κόσμου) και ο Γάλλος Νίκολας Μαχούτ (Νο148).

Η πρώτη ημέρα κράτησε τους δύο παίκτες 2 ώρες και 52 λεπτά όπου και παίχτηκαν 4 sets, αλλά διακόπηκε λόγω σκότους. Ίσνερ και Μαχούτ επέστρεψαν στο court την επόμενη ημέρα (14:05) για το 5ο set το οποίο δεν ολοκληρώθηκε (και πάλι λόγω σκότους) με τους δύο παίκτες να είναι ισόπαλοι με 59-59 μετά από (συνολικά) 10 ώρες!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε για 3η ημέρα με τον Ίσνερ να χρειάζεται ακόμα μια ώρα μέχρι να λυγίσει τον Γάλλο με 70-68 σημειώνοντας 113 άσους και τον Μαχούτ 103 διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ άσων το οποίο ήταν συνολικά σ’ ένα παιχνίδι 78!

Περισσότεροι τίτλοι καριέρας

Αυτό το ρεκόρ ανήκει στη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία κέρδισε 354 τίτλους στην καριέρα της περισσότερους τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες!

Να σημειωθεί ότι αναγράφονται όλοι οι τίτλοι στην καριέρα της σε μονά, διπλά και διπλό μικτό καθώς είχε ενεργή παρουσία σε όλες τις κατηγορίες. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αμέσως μετά στη σχετική λίστα, Κρις Έβερτ είχε συνολικά 189 τίτλους, ενώ ο Τζον ΜακΕνρό είχε 156!

Το μεγαλύτερο σερί νικών

Ο λόγος για την θρυλική Ολλανδή Έσθερ Φερχίρ που έβαλε τη δική της σφραγίδα στο τένις με αμαξίδιο. Ένα από τα αμέτρητα ρεκόρ της ήταν και οι συνεχόμενες νίκες φτάνοντας τις 470!

Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Ολλανδή από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι και που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (2013) δεν έχασε ούτε έναν αγώνα στα μονά, έχοντας κερδίσει 120 τουρνουά και χάνοντας μόλις 18 sets!

Ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ από την Φερχίρ ήταν το γεγονός ότι έμεινε στο Νο1 του κόσμου για 668 σερί εβδομάδες δηλαδή για περίπου 13 χρόνια!