Ο Λιονέλ Σκαλόνι είναι πλέον στην κορυφή του κόσμου με την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή. Ο Σκαλόνι έχει πολλές ιστορίες στο παρελθόν του και σίγουρα θα έχει και στο μέλλον.

Σε ότι αφορά το “χθες”, μια από αυτές αφορά τον προπονητή του Άρη Άλαν Πάρντιου, όταν αυτός ήταν στη Γουέστ Χαμ.

Στον τελικό του FA Cup το 2006 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γουέστ Χαμ, ο Σκαλόνι (παίκτης της Γουέστ Χαμ υπό τις οδηγίες του Πάρντιου) πέταξε την μπάλα άουτ την στιγμή που ο Σισέ έπαθε κράμπα. Έγινε το πλάγιο, η μπάλα επέστρεψε στον Σκαλόνι ο οποίος την απομάκρυνε προς το κέντρο του γηπέδου. Αυτό, όμως, έδωσε την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να επιτεθεί γρήγορα και η μπάλα έφτασε στον Τζέραρντ ο οποίος με μακρινό σουτ έκανε το 3-3. Αυτό έγινε λίγο πριν λήξει το ματς, το οποίο οδηγήθηκε στην παράταση και τελικά η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο.

Δείτε τη φάση ξεκινώντας από το 2.38


“Μου κόστισε ένα Κύπελλο Αγγλίας στον τελικό που είχαμε δώσει και δεν μπορώ να τον συγχωρέσω ποτέ!”, είπε τότε ο Πάρντιου για τον νυν προπονητή της Εθνικής Αργεντινής, Σκαλόνι και πρόσθεσε: “Ήταν μια στιγμή τρέλας γιατί απέμενε μόνο ένα λεπτό. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε τον χρόνο. Εκείνη την στιγμή η μπάλα δεν έπρεπε να καταλήξει στο κέντρο του γηπέδου. Αυτό που έκανε ο Σκαλόνι ήταν σε πλήρη αντίθεση για έναν παίκτη με τόση εμπειρία”.

Ο Πάρντιου, μάλιστα, επισήμανε πως θα ήθελε να συναντήσει τον Σκαλόνι: “Δεν είχα ποτέ συζήτηση μαζί του για εκείνο που έγινε (σ.σ. στον τελικό Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ) αλλά θα ήταν ωραίο να συμβεί μια μέρα. Θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω και να μάθω αν έχει αναφερθεί ποτέ σε εκείνη την στιγμή στους παίκτες του. Δηλαδή, τι να μην κάνεις όταν κερδίζεις και μένει ένα λεπτό για την ολοκλήρωση του αγώνα”.

Πάντως, ο προπονητής του Άρη υπογράμμισε για τον Σκαλόνι, τον οποίο είχε παίκτη στη Γουέστ Χαμ, ότι “απορροφούσε τα πάντα και ήταν πολύ έξυπνος”.