Με την Πορτογαλία, την Κροατία, την Λευκορωσία, τα Νησιά Φερόε και την Ανδόρα κληρώθηκε η Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους Ίβηρες η Εθνική κληρώνεται για δεύτερη διαδοχική φορά, καθώς επίσης ότι τόσο η Πορτογαλία, όσο η Κροατία έχουν πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023.

Όλοι οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Ιταλία, Δημ. Ιρλανδίας, Νορβηγία, Τουρκία, Λετονία, Σαν Μαρίνο
2ος όμιλος: Ισπανία, Βέλγιο, Σκωτία, Ουγγαρία, Καζακστάν, Μάλτα
3ος όμιλος: Ολλανδία, Σουηδία, Γεωργία, Βόρ. Μακεδονία, Μολδαβία, Γιβραλτάρ
4ος όμιλος: Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Κόσοβο, Εσθονία
5ος όμιλος: Ρουμανία, Ελβετία, Φινλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Αρμενία
6ος όμιλος: Αγγλία, Ουκρανία, Σερβία, Βόρ. Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο
7ος όμιλος: Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Νησιά Φερόε, Ανδόρα
8ος όμιλος: Γαλλία, Αυστρία, Σλοβενία. Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρος
9ος όμιλος: Δανία, Τσεχία, Ισλανδία, Ουαλία, Λιθουανία

Από τη Νιόν της Ελβετίας προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος, προέβη στις εξής δηλώσεις. "Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ως αντιπάλους στον όμιλο δύο ισχυρές ομάδες και οι υπόλοιπες θα ήταν πιο βατές. Η Πορτογαλία και η Κροατία είναι χώρες που δίνουν μεγάλη σημασία στο ποδόσφαιρο υποδομής γι αυτό και έχουν σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου, κάτι που φαίνεται τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στις επιτυχίες που έχουν σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Ανδρών.

Εμείς ωστόσο πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη προσοχή και να δείξουμε σοβαρότητα σε όλους τους αγώνες, τόσο σε αυτούς με τους δύο δυνατούς αντιπάλους, όσο και σε εκείνους με τη Λευκορωσία, τα Φερόε και την Ανδόρα, καθώς πλέον οι αποστάσεις έχουν μικρύνει και όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα παιχνίδια. Υπάρχει ταλέντο στους ποδοσφαιριστές της Ελπίδων και όρεξη για δουλειά από όλους. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και με τη στήριξη της Ομοσπονδίας αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλά.

Εύχομαι και ελπίζω τα παιδιά να αγωνίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο στις ομάδες τους, ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Η προσπάθεια όλων στην Ομάδα ξεκινάει από σήμερα".