Ισπανός σχεδιαστής ονειρεύεται την μοτοσικλέτα της Tesla με έμπνευση από μοντέλο του Kiska.

Τον σχεδιαστή μοτοσικλετών Kiska τον γνωρίσαμε πρώτη φορά όταν συνεργάστηκε με την KTM για τον σχεδιασμό της πρώτη superbike μοτοσικλέτας των αυστριακών RC8. Η συνεργασία με την KTM έγινε πολύ δυνατή τα επόμενα χρόνια και πλέον η εταιρεία σχεδιασμού έχει περάσει στα χέρια της Pierer Mobility (KTM, Husqvarna, GasGas).

Ο Kiska μας χάρισε ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της σύγχρονης εποχής, την Vitpilen της Husqvarna και τώρα φαίνεται πως γίνεται πηγή έμπνευσης για έναν Ισπανό να σχεδιάσει τη δική του εκδοχή της Tesla Model M. Το ηλεκτρικό μοντέλο είναι βασισμένο στο Vitpilen συνδυάζοντας vintage και σύγχρονα στοιχεία.

αθλητικα νεα

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι τροχοί οι οποίοι είναι τύπου Hub χωρίς κέντρο και ακτίνες. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα μεταφέρεται στο στεφάνι του τροχού με ηλεκτρομαγνητικό τρόπο, ενώ εκεί είναι ενσωματωμένα και τα φρένα. Στο κέντρο της μοτοσικλέτας, το ρόλο του πλαισίου τον παίζει η μπαταρία και το σύστημα του ηλεκτροκινητήρα, ενώ όλα τα χειριστήρια είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα δίνοντας τη δυνατότητα σε μεγάλο εύρος αναβατών να την οδηγήσουν.

αθλητικα νεα

Το φουτουριστικό σχέδιο του Ισπανού σχεδιαστή Victor Rodriguez δεν γνωρίζουμε αν είναι στα πλάνα του Elon Musk, ωστόσο ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της Tesla έχει εκφράσει αρκετές φορές ενδιαφέρον για κατασκευή μοτοσικλέτας.

αθλητικα νεα