ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Ποιος είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα;
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ο ψηλότερος Έλληνας στα Τρίκαλα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο ψηλότερος Έλληνας στον ΑΝΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα;

Ο 28χρονος Γιάννης Παπαδημητρίου είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα εν ζωή και το ύψος του φτάνει τα 224 εκατοστά! Ο Γιάννης μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας, μιας και οι γονείς του είχαν φύγει από την Ελλάδα ως μετανάστες για ένα καλύτερο αύριο!

Ο Γιάννης μέχρι τα 17 του ζούσε φυσιολογικά, σαν όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Όταν έγινε 17 ετών, το ύψος είχε φτάσει τα 2.07 μέτρα και από αυτήν την ηλικία άρχιζε να καταλαβαίνει ότι θα γίνει πολύ ψηλός! Κάθε καλοκαίρι ο Γιάννης ερχότανε στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα, για να δει την γιαγιά του. Εκεί, τον εντόπισε ένας μάνατζερ της καλαθοσφαίρισης και του πρότεινε να αρχίζει να παίζει μπάσκετ, λόγω του μεγάλου ύψους του.

Τότε, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να προπονείται για να γίνει μπασκετμπολίστας. Αμέσως, τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωση την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το διάστημα, ο Γιάννης υποβλήθηκε σε κάποιες ιατρικές εξετάσεις και εντοπίστηκε ότι πάσχει από γιγαντισμό. Ο γιγαντισμός είναι μια ασθένεια του εγκεφάλου, που αποτρέπει τον οργανισμό μας, να δώσει τα κατάλληλα σήματα στο σώμα μας, ώστε να σταματάει να αναπτύσσεται από κάποια συγκεκριμένη ηλικία και έπειτα. Η μέγιστη ηλικία ανάπτυξης του ανδρικού σώματος είναι συνήθως τα 20-21. Στις εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Γιάννης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το σώμα του θα συνεχίζει να αναπτύσσεται έως τα 35 και θα φτάσει τα 2.57 μέτρα. Ένα τόσο μεγάλο ύψος, σίγουρα θα επέφερε και 1 σωρό προβλήματα υγείας και γιαυτό το λόγο ο Γιάννης έπρεπε να υποβληθεί επειγόντως σε εγχείρηση, ώστε διορθωθεί το σφάλμα στον εγκέφαλο του!

Η εγχείρηση εντέλει έγινε και πέτυχε, αλλά εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, ο Γιάννης πέφτει σε κώμα για 2 μήνες. Συνολικά, ο Γιάννης θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 9 συνεχόμενους μήνες και το ύψος του θα κλειδώσει στα 2.24 μέτρα, ενώ για τα επόμενα 3 χρόνια μετά την εγχείρηση, θα αναγκαστεί να κυκλοφορεί μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο. Μετά από αυτήν την περιπέτεια που πέρασε, δυστυχώς, το όνειρο του Γιάννη για να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας τελείωσε άδοξα!

Τώρα, ο Γιάννης βρίσκεται στη Γερμανία, όπου είναι ιδιοκτήτης μιας μπυραρίας και έχει προσαρμόσει τα πάντα σύμφωνα με το μεγάλο του ύψος του. Έχει διαμορφώσει το σπίτι του, έχει παραγγείλει ειδικό αμάξι για να μετακινείται και γενικά έχει ρυθμίσει ολόκληρη την καθημερινότητα του. Ο Έλληνας γίγαντας συνεχίζει να επισκέπτεται την οικογένεια του στη Λάρισα και δηλώνει ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του!

Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

1
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 1)
2
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 2)
3
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 3)
4
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 4)
5
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 5)
6
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 6)
7
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 7)
8
Ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (Εικόνα 8)

Ο ψηλότερος Έλληνας στα Τρίκαλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου (ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα) εντοπίστηκε στην Ελλάδα. Δείτε το παρακάτω βίντεο!

Ο ψηλότερος Έλληνας στον ΑΝΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου (ο ψηλότερος άνθρωπος στην Ελλάδα) σε ένα ειδικό ρεπορτάζ από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.