Στα 19 της χρόνια η Κόκο Γκοφ έχει ήδη αποδείξει ότι είναι από τις καλύτερες του κόσμου στον αμυντικό τομέα ωστόσο η νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη αναγνωρίζει ότι η επόμενη εξέλιξη στο παιχνίδι της πρέπει να περιλαμβάνει μία πιο επιθετική προσέγγιση.

“Νομίζω ότι εκεί είναι που έχω προβλήματα σε όλα τα φετινά μου παιχνίδια. Αυτά που έχασα νομίζω ότι έχουν να κάνουν με την άμυνα. Πρέπει να τη χρησιμοποιώ περισσότερο ως ένα εργαλείο στην εργαλειοθήκη μου και όχι ως όπλο. Πρέπει να αλλάξω τη νοοτροπία μου και να μη βασίζομαι τόσο πολύ στην άμυνα διότι μερικές φορές είμαι πολύ παθητική. Όλες οι παίκτριες που τα πηγαίνουν καλά έχουν μεγάλα χτυπήματα. Σίγουρα μπορώ να το κάνω κι εγώ οπότε πρέπει να παίρνω αυτή την πρώτη απόφαση”.

Η ήττα της στο Μαϊάμι από την Αναστάσια Ποταπόβα ήταν η πρώτη της, χωρίς να μετρούν οι εγκαταλείψεις, πριν από έναν προημιτελικό από το περυσινό Wimbledon. “Νομίζω ότι βελτιώθηκα στη διάρκεια της σεζόν. Προφανώς αυτό το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό για εμένα αλλά νιώθω ότι παίρνω καλύτερες αποφάσεις από πέρυσι. Πρέπει να βρω τα τρία στοιχεία στα οποία θέλω να επικεντρώνομαι στο ματς και μετά να κυνηγάω αυτούς τους πόντους”.

Video highlights