Ο νεοσύλλεκτος οδηγός της McLaren, Oscar Piastri, λέει ότι βρήκε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να μάθει ακολουθώντας τον νικητή του αγώνα Max Verstappen στο βροχερό Grand Prix του Μονακό.

Ο Piastri σημείωσε τη δεύτερη βαθμολόγησή του, μετά και τον τερματισμό στην πρώτη δεκάδα στο Πριγκιπάτο το περασμένο Σαββατοκύριακο, βλέποντας την καρό σημαία στην 10η θέση. Έτσι, βρέθηκε τελικά μόλις μία θέση πίσω από τον ομόσταυλό του στη McLaren, Lando Norris! Ο 22χρονος οδήγησε έναν σταθερό και συνεπή αγώνα σε δύσκολες συνθήκες, αποφεύγοντας τα προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα των 78 γύρων, αν και παραδέχτηκε ότι βρέθηκε σε μερικές επικίνδυνες στιγμές.

“Δεν νομίζω ότι υπήρξαν επαφές, αλλά κάποιες πολύ “κοντινές” στιγμές, ειδικά με τα slicks,” δήλωσε μετά τον αγώνα.

“Μια φορά, πάτησα το πλήκτρο του ασυρμάτου για να μιλήσω και παραλίγο να βρεθώ στον τοίχο στη μέση της πρότασης. Δεν θα το κάνω αυτό την επόμενη φορά! Αλλά μερικές φορές ήταν πολύ κοντά,” σχολίασε ο νεαρός οδηγός.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ο Piastri είδε μπροστά του τις μπλε σημαίες και έδωσε τη θέση του στον Verstappen. Όμως ο Αυστραλός κατάφερε να παραμείνει ακριβώς πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα και πήρε μερικά μαθήματα από τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή, στις συνθήκες από στεγνό σε υγρό.

“Το να έχω τον Max ακριβώς μπροστά μου ήταν στην πραγματικότητα αρκετά χρήσιμο κατά κάποιο τρόπο, επειδή ήταν η πρώτη μου φορά με slicks σε βροχερή πίστα σε μονοθέσιο της F1,” δήλωσε ο Piastri.

“Έχοντας τον Max εκεί, προφανώς ήξερα ότι αν υπάρξει κάποιος, αυτός μάλλον θα είναι εντάξει. Όταν έβρεχε με τα slicks, όπως είναι λογικό, ήταν πολύ προσεκτικός. Μπορούσα να τον ακολουθήσω αρκετά καλά εκεί,” σχολίασε ο Αυστραλός.

“Ακόμα και όταν βγήκαμε με τα ενδιάμεσα, μπορούσα να τον ακολουθήσω αρκετά καλά. Μόλις στέγνωσε η πίστα και αισθάνθηκε λίγο πιο άνετα, τότε ήταν αρκετά πιο γρήγορος,” πρόσθεσε.

“Αλλά αρχικά, κατάφερνα να τον ακολουθήσω, που είναι το καλύτερο που μπορώ να πω. Οπότε, ήταν ωραία,” ανέφερε κλείνοντας για το πως μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την “άσχημη εμπειρία” μιας μπλε σημαίας!