Ο 28χρονος Ιταλός (Νο.48) κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή (αφήνοντας πίσω το «κουλούρι» του δεύτερου σετ), παίρνοντας μεγάλη νίκη επί του 25χρονου Ρώσου (Νο.7) με 5-7, 0-6, 6-3, 7-6(5), 6-3 σε 3 ώρες και 42 λεπτά. Έκλεισε, λοιπόν, θέση στους «16» του Roland Garros για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Θα βρει, μάλιστα, τώρα στον δρόμο του έναν άλλο Ρώσο, τον Καρέν Χατσάνοφ, που αγνόησε την «καυτή» (και υπέρ του Κοκκινάκη) ατμόσφαιρα του Simonne Mathieu και επικράτησε με 6-4, 6-1, 3-6, 7-6(5) σε 3 ώρες και 42 λεπτά.

Στις γυναίκες, συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της η Ελίνα Σβιτολίνα, στο πρώτο της σλαμ ως μαμά! Η 27χρονη Ουκρανή έφερε τα πάνω-κάτω κόντρα στην Άνα Μπλίνκοβα (2-6, 6-2, 7-5) και πέφτει πάνω σε μια ακόμα Ρωσίδα, την Ντάρια Κασάτκινα, που νωρίτερα είχε αφήσει εκτός στα δύο σετ την Πέιτον Στιμς.