Δηλώσεις του προπονητή του Σταυρού Σταύρου Σταθαρά, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Ταξιάρχη, για την 20η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Β’ ΕΠΣΕ.

‘Ήταν ένα παιχνίδι για μας το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε για να κάνουμε μια καινούργια αρχή, καθότι στα προηγούμενα παιχνίδια θεωρώ ότι ήμασταν άτυχοι σ’ ότι αφορά τ’ αποτελέσματα, στην τριάδα των αγώνων που ήμουν εγώ στον πάγκο της ομάδος.

Τα παιδιά πιστεύω ότι έκαναν σήμερα κατάθεση ψυχής, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την καθολική υπεροχή σ’ όλο τον αγώνα. Είχαμε σωρεία ευκαιριών απέναντι σε μια ομάδα που με βάση τη βαθμολογική της θέση πιστεύω ότι αδικείται. Έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία, είχε ευκαιρίες να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω απ’ αυτό που έχασε, αλλά πιστεύω και εμείς ήμασταν μια ομάδα η οποία ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και το κερδίσαμε με βάση τις ευκαιρίες εύκολα.

Ο Σταυρός είναι μια ομάδα η οποία είχε τα προβλήματα της. Βρήκα μια ομάδα η οποία όντως είχε κάποια προβλήματα αγωνιστικά, έχουμε κάποιους τραυματισμούς. Θεωρώ πως δεν μας αγχώνει το θέμα να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα ή να έχουμε βάλει σαν στόχο το πρωτάθλημα, είναι ένας στόχος ο οποίος είναι βραχυπρόθεσμος και αν έρθει καλώς να έρθει.

Εμάς μας ενδιαφέρει μέσα απ’ τη δουλειά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και ότι μπορέσουμε να το κάνουμε θα είναι ευχής έργον. Αν δεν μπορέσουμε δεν πειράζει, για μας μετράει το να βάλουμε υγιείς βάσεις -για μένα προσωπικά- για να έχουμε την υποδομή του χρόνου να διεκδικήσουμε με απαιτήσεις αυτό το οποίο δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε φέτος.

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό ότι τα παιδιά είναι προσηλωμένα στη δουλειά που κάνουμε, μιας και υπάρχει αποδοχή στο πρόσωπο το δικό μου. Ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν επανήλθαν. Έχουμε βέβαια κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς οι οποίοι αποτελούν το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας. Θεωρώ όμως ότι με τα παιδιά που είμαστε αυτή τη στιγμή, 22 με 24 ποδοσφαιριστές, μπορούμε κάλλιστα να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος στις επόμενες αγωνιστικές και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Είναι σημαντικός παράγοντας για μας που έχουμε τώρα στη διάθεση μας το γήπεδο της Τριάδας, δηλαδή ένα δικό μας γήπεδο για να δουλεύουμε. Μας παραχώρησε το γήπεδο ο δήμος και τον ευχαριστούμε για τη διευκόλυνση αυτή. Το να έχεις ένα γήπεδο με φυσικό χόρτο, καταλαβαίνετε ότι είναι σημαντικό για μας να μην τρέχουμε σαν ζητιάνοι γύρω-γύρω. Μας δίνει τη δυνατότητα να δουλεύουμε και να περνάμε τα στοιχεία που θέλουμε και να προσεγγίσουμε και άλλα παιδιά, μιας και το γήπεδο με χόρτο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να προσεγγίσεις παιδιά και να τους βάλεις σε μια διαφορετική νοοτροπία από το ξερό και το πλαστικό και όλα τα δεδομένα τα υπόλοιπα των ζητιάνων και των περιφερόμενων για προπονήσεις και αγώνες. Αυτή είναι η λογική μας, ο τρόπος σκέψης μας και η διάθεση που έχουμε για την πορεία μας. Για τη συνέχεια θεωρώ ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε οτιδήποτε. Βέβαια δεν προδικάζουμε τίποτα. Μέσα από δουλειά και προσπάθεια θεωρώ ότι θα καρπωθούμε αυτά που σπέρνουμε. Αν δεν είναι φέτος, θα έχουμε βάλει τις βάσεις για να το κάνουμε του χρόνου.’