Ο Μίκελ Αρτέτα μίλησε για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον οποίο συνεργάστηκαν άψογα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο προπονητής της Άρσεναλ εξέφρασε το θαυμασμό του για τον πρώην συνεργάτη του, τον οποίο συμβουλεύεται συχνά.

Μάλιστα, η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Αρτέτα αναγνωρίζει τις δυσκολίες του να αντιμετωπίζεις τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως υποστηρίζει ότι η Άρσεναλ θα πρέπει να κοιτάζει πλέον στα μάτια τις καλύτερες ομάδες.

“Έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Πεπ το τελευταίο διάστημα. Το να τον αντιμετωπίσω ξανά στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι σίγουρα δύσκολο. Ωστόσο, δείτε το επίπεδο των ομάδων στα ημιτελικά.

Όποιος θέλει να κατακτήσει το κύπελλο, θα πρέπει να κερδίσει τις καλύτερες ομάδες. Επομένως, αν στοχεύουμε την κορυφή, οφείλουμε να αποκλείσουμε τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα. Συζητάμε για πάρα πολλά πράγματα. Όταν χρειάζομαι συμβουλές ή υποστήριξη, είναι πάντα πρόθυμος να με βοηθήσει. Για μένα, το να έχω κοντά μου έναν άνθρωπο σαν τον Πεπ είναι σπουδαίο”, ήταν τα πρώτα λόγια του Αρτέτα.

αθλητικα νεα

“Τα πάντα για να κρατήσουμε Σάκα και Μπαλόγκαν”

Στη συνέχεια, ο Μίκελ Αρτέτα αναφέρθηκε στο νέο αίμα της Άρσεναλ και συγκεκριμένα στους Μπουκάγιο Σάκα και Φολαρίν Μπαλόγκαν. Τα συμβόλαια των δύο παικτών εκπνέουν τον Ιούνιο του 2021, με διάφορες ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτησή τους.

Ο Αρτέτα γνωρίζει την ικανότητα των δύο παικτών του και ελπίζει πως η διοίκηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τους δέσει για τα επόμενα χρόνια.

“Δεν φοβάμαι, γιατί ξέρω ότι η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να τους κρατήσει. Ελπίζω πως θα έχουμε καλά νέα για αυτούς πολύ σύντομα. Ξέρουν την άποψή μου και πόσο πολύ μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους.

Η πρόθεση μου για τους δύο παίκτες είναι γνωστή. Πιστεύω πως όλα θα προχωρήσουν ομαλά καθώς υπάρχει σπουδαίο μέλλον στην ομάδα με αυτά τα δύο παιδιά”, κατέληξε ο Αρτέτα.

ΠΗΓΗ: sportsking.gr