Οι “πράσινοι” σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να μπουν δυνατά για τον Ζακ Όγκαστ (1993, 2.08μ.), όχι μόνο γιατί η πρόοδος του με τη Γαλατάσαραϊ επιτρέπει τέτοια κατεύθυνση, αλλά κι επειδή έχει ελληνικό διαβατήριο και θα ήθελαν να μην “ανοίξουν” τον αριθμό των ξένων παικτών πάνω από τους έξι.

Ο Όγκαστ έπαιξε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2017-18, αλλά είχε περιορισμένο ρόλο και μέτρησε μόλις 1,5 πόντο και 1,4 ριμπάουντ παίζοντας περίπου έξι λεπτά κατά μέσο όρο (14 ματς).

Ακολούθησαν όμως δύο πολύ παραγωγικές σεζόν με τη Γαλατάσαραϊ, σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το τουρκικό αλλά και το Eurocup. Φέτος είχε 12,5 πόντους και 6,8 ριμπάουντ σε 22 ματς στο BSL, ενώ στο Eurocup ήταν ακόμα πιο αποδοτικός με 13,4 πόντους και μέσο όρο 7,1 “σκουπίδια” σε 16 διεθνείς αναμετρήσεις της Γαλατάσαραϊ.

Πρόταση δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά υπάρχουν συζητήσεις. Το θέμα θα εξαρτηθεί κι από πιθανή παραμονή του Ίαν Βουγιούκα καθώς ο κόουτς Βόβορας έχει αυτή τη στιγμή για βασικό “πεντάρι” τον Γιώργο Παπαγιάννη και συμπληρωματικά θα παίζουν στη θέση ο Ντίνος Μήτογλου κι ο Μπεν Μπέντιλ.

Χρειάζεται λοιπόν ένας ακόμα ψηλός κι άμα είναι από την ελληνική αγορά (και μάλιστα με παίκτη που γνωρίζει το ΟΑΚΑ) όπως ο Όγκαστ, τόσο το καλύτερο για τη φιλοσοφία και τη λογική στελέχωσης του “πράσινου” ρόστερ.