Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, έχει συμπληρώσει πια σχεδόν 5 χρόνια στο σύλλογο. Τον Οκτώβρη του 2015 διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία τον Μπρένταν Ρότζερς. Το συμβόλαιό του έληγε το 2022 αλλά ο ίδιος το ανανέωσε πρόωρα μέχρι το 2024. Ο ίδιος έχει προπονήσει 2 ομάδες προηγουμένως στην καριέρα του. Την Μάιντζ και την Ντόρτμουντ. Και στους 2 συλλόγους συπλήρωσε 7 χρόνια στον πάγκο προτού αποχωρήσει.

Αν τιμήσει το συμβόλαιο του με τη Λίβερπουλ μέχρι τέλους, τότε θα έχουν ολοκληρωθεί 9 χρόνια με τον ίδιο στο τιμόνι. Γι΄αυτό το λόγο, πολλοί είναι εκείνοι που βιάζονται να μάθουν τι μέλει γενέσθαι με την προπονητική του καριέρα μετά το 2024.

Αυτό, φυσικά, έχει κουράσει τον Κλοπ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το πού βλέπει τον εαυτό του σε τέσσερα χρόνια, σε μια συνέντευξη με τον Leeroy Matata στο YouTube ,απάντησε: “Πολλοί άνθρωποι μου ρωτούν αυτήν την ερώτηση. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να ρωτάει τον Γκουαρντιόλα για αυτό, αλλά το συμβόλαιό του λήγει τον επόμενο χρόνο. Έχουν απομείνει τέσσερα χρόνια στο συμβόλαιό μου που μοιάζει με αιωνιότητα στο ποδόσφαιρο. Πολλά μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Υποθέτω ότι σε τέσσερα χρόνια θα σκεφτώ αν θα ανανεώσω ή όχι. Αν δεν ανανεώσω, θα πάω σε διακοπές. Όταν θα φύγω από τη Λίβερπουλ, δεν θα πιάσω δουλειά την επόμενη μέρα. Αυτό
είναι σίγουρο. Θα κάνω ένα διάλειμμα ενός έτους μετά τη Λίβερπουλ”.

Κλοπ: “Δε γίνεται ξαφνικά να φερθούμε σαν την Τσέλσι”

Περνώντας στο παρόν, ο τεχνικός της Λίβερπουλ πρόσφατα ρωτήθηκε για το φτωχό μεταγραφικό καλοκαίρι της ομάδας του. Ο ίδιος επιχείρησε να απαντήσει κάνοντας μία σύγκριση με την επιθετική πολιτική μεταγραφών της Τσέλσι.

“Φτάσαμε στον τελικό του Champions League πριν από δύο χρόνια, τον κερδίσαμε τον επόμενο χρόνο και κερδίσαμε την Premier League ως το κλαμπ που είμαστε. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε εν μία νυκτί και να πούμε τώρα θέλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν την Τσέλσι. Θέλουμε πάντα να βελτιώσουμε την ομάδα αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Ένας τρόπος είναι να υπογράψεις νέους παίκτες. Ένας άλλος τρόπος είναι να συνεργαστείς, να βελτιώσεις τα πράγματα στα οποία ήσουν καλός και να προσπαθήσεις να ακυρώσεις τα πράγματα στα οποία δεν είσαι καλός. Είναι ποδόσφαιρο. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για προπόνηση και μόνο για υπογραφές” είπε ο Γερμανός προπονητής είπε στο BBC Radio Five Live.

ΠΗΓΗ: sportsking.gr