Η PSV Αιντχόφεν πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας με σκορ 2-0 της Βααλβάικ για την Eredivisie αλλά έχασε τον Νόνι Μαντουαεκέ, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο επιθετικός της ολλανδικής θα υποβληθεί σήμερα (24/1) σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του μυϊκού τραυματισμού του.

«Είναι κρίμα, γιατί ο Νόνι ήταν σε καλή κατάσταση. Όμως όταν παίζεις τόσους αγώνες όπως εμείς τώρα, είναι φυσικό να προκύψουν προβλήματα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο προπονητής Ρότζερ Σμιντ.

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στην επιβάρυνση των παικτών από τους συνεχείς αγώνες: «Ήταν το πέμπτο παιχνίδι σε 14 ημέρες, από τα οποία τα δύο σε τεχνητό γρασίδι και το ένα στο χιόνι. Υπήρχε λίγη ξεκούραση μεταξύ των αγώνων και υπήρχαν επίσης τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Οφείλω να προστατεύω τους παίκτες» είπε.

Και συνέχισε:

«Ειδικά οι επιθετικοί παίζουν με μεγάλη ένταση και κάνουν πολλά σπριντ. Για έναν κεντρικό αμυντικό είναι πιο εύκολο να βγάλει τα 90 λεπτά σε μια σειρά αγώνων. Για έναν μέσο ή έναν επιθετικό είναι αδύνατο να παίζει 90 λεπτά κάθε φορά. Και είμαστε μόνο στα μισά του δρόμου»