Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της ΑΕΚ, μετά το θετικό κρούσμα που βρέθηκε στην ομάδα σε τεστ που έγινε την Πέμπτη (25/2).

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι παίκτες της ΑΕΚ πρόκειται να υποβληθούν σε νέα τεστ ανίχνευσης covid-19, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά ενόψει του αγώνα με τον Προμηθέα (27/2).

Η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει αναβολή του αγώνα, εφόσον έχει μόνο 1 κρούσμα. Και αυτό, όχι σε παίκτη, με το πρωτόκολλο του ΕΣΑΚΕ να αναφέρει πως ένας αγώνας αναβάλλεται αν βρεθούν τρία μέλη θετικά (παίκτες ή προπονητές). Από εκεί και πέρα, μία ομάδα μπορεί να ζητήσει αναβολή, αν πέρα από το κρούσμα, υπάρχουν παίκτες που εμφανίζουν συμπτώματα (πυρετό κτλ), αλλά δεν είναι θετικοί σε έλεγχο. Τότε το αίτημα προωθείται στην αρμόδια επιτροπή και αυτή αποφασίζει, κατόπιν δικού της ελέγχου, αν υπάρχει λόγος αναβολής.

Η ΑΕΚ δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής σχετικό αίτημα, περιμένοντας και τα δείγματα από τον επανέλεγχο.

Πάντως, το σημερινό πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων» έχει προπόνηση και κατόπιν αναχώρηση για την Πάτρα, με το ενδεχόμενο αναβολής να είναι υπαρκτό, αφού αν προκύψουν και άλλα θετικά δείγματα ή ασθενείς με συμπτώματα όλα ανατρέπονται. Μάλιστα εξετάζεται και το ενδεχόμενο η αναμέτρηση να διεξαχθεί την Κυριακή (28/2) κι αφού έχουν προηγηθεί δυο ακόμα τεστ στην ΑΕΚ συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Παρασκευής (26/2), με την ΑΕΚ να μεταβαίνει αυθημερόν στην Πάτρα.

Στην ΑΕΚ βέβαια δεν έχουν να σκέφτονται μόνο το ματς με τους Πατρινούς (27/2), αλλά κα αυτό για το BCL που ακολουθεί, με την Ένωση να κοντράρεται στο Νόβγκοροντ με τη Νίζι (3/3) στην πρεμιέρα της φάσης των 16.