Εντελώς αντιφατικά πράγματα φαίνεται να προτείνουν οι ΕΠΣ του Βορρά και του Νότου, αναφορικά με την συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι τέσσερις ΕΠΣ της Κρήτης με κοινή επιστολή τους, ζήτησαν να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα, ούτε καν εκείνες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στην επανέναρξη. Το ακριβώς αντίθετα ζητά η ΕΠΣ Μακεδονίας, η μεγαλύτερη της Βόρειας Ελλάδας.

Οι τρεις ΕΠΣ της Θράκης δεν έχουν τοποθετηθεί αλλά λογικά τάσσονται υπέρ της εισήγησης που υπάρχει, να υποβιβαστούν οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή αλλά χωρίς να έχουν άλλες επιπτώσεις όπως αφαιρέσεις βαθμών και χρηματικά πρόστιμα.

Η υπόθεση αφορά άμεσα την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, περσινή πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης, που όπως είναι γνωστό έγινε την Δευτέρα η πρώτη πανελλαδικά ομάδα που έλαβε απόφαση να μην συμμετάσχει στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η επιστολή των ΕΠΣ της Κρήτης έχει ως εξής:

“Αγαπητέ πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με έντονο προβληματισμό τις εξελίξεις γύρω από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αφουγκραζόμαστε την έντονη ανησυχία που διακατέχει την πλειοψηφία των ομάδων στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.
Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής αδράνειας, τα σωματεία της Γ’ Εθνικής καλούνται χωρίς ρεαλιστικό σχεδιασμό, εν μέσω των τεράστιων προβλημάτων που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19 στην υγεία, στην κοινωνία, στην οικονομία κ.α., να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση που είναι ακόμα αμφίβολο αν θα επιτραπεί να ξεκινήσει, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει ουσιαστικά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Κι όλα αυτά υπό την απειλή ότι η μη δήλωση συμμετοχής, θα σημάνει τον υποβιβασμό των σωματείων στα τοπικά πρωταθλήματα ΕΠΣ.
Η πλειοψηφία των σωματείων της Κρήτης εξέφρασε εγγράφως τη θέση ότι «με τις παρούσες συνθήκες δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».
Κατανοούμε την πλειοψηφία των σωματείων που θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Ασφαλώς κατανοούμε και όσους έχουν στην παρούσα φάση τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια επίσημη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μάλιστα, εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι απαραίτητη η οικονομική υποστήριξη στα σωματεία που θα πάρουν την απόφαση να αγωνιστούν.
Τι προτείνουμε από την δική μας πλευρά: Η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει επικοινωνήσει τις τελευταίες ώρες με τις ΕΠΣ της Κρήτης, με πάρα πολλά σωματεία αλλά βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με ΕΠΣ απ’ όλη την χώρα.
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία η ΕΠΣ Ηρακλείου, η ΕΠΣ Χανίων, η ΕΠΣ Ρεθύμνου και η ΕΠΣ Λασιθίου να σας καταθέσουμε την εξής κοινή πρόταση:
Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να συνεχιστεί με τις ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την οικονομική στήριξη της ΕΠΟ και των φορέων και όσες ομάδες θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα να μην υποβιβαστούν, να μην έχουν καμία κύρωση και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής κανονικά στην επόμενη διοργάνωση Γ’ Εθνικής περιόδου 2021-2022, αφού είναι άδικο να τους επιβάλετε ποινή και υποβιβασμός, για κάτι για το οποίο καμία ευθύνη δεν φέρουν (πανδημία COVID-19).
Αγαπητέ πρόεδρε
Αγαπητοί συνάδελφοι
Ζητούμε η πρότασή μας να τεθεί στη διάθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και να γίνει αποδεκτή, δεδομένου ότι απηχεί στην πλειοψηφία των ομάδων Γ’ Εθνικής και ΕΠΣ όλης της Ελλάδας.Αναμένουμε για τις δέουσες ενέργειές σας.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΙΤΟΣ ΧΝΑΡΗΣ
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ.”

Η πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης) όπως κατεγράφη από την εφημερίδα Metrosport:

H πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας για τη Γ ‘ Εθνική προς την ΕΠΟ είναι η εξής:
1. Να ισχύσει η προκήρυξη για τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού.
2. Οσες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη να υποβιβαστούν στα τοπικά.
3. Να παραμείνουν οι όμιλοι ως είχαν, με την προϋπόθεση ότι θα αφαιρεθούν οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή και να μειωθεί ταυτόχρονα ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν.
4. Να γίνει εκ νέου κλήρωση.
5. Να αρχίσει το Πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου και να ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου.
6. Να γίνει Πρωτάθλημα ενός γύρου και εφόσον υπάρχει όμιλος με 16 ομάδες να γίνουν τέσσερις εμβόλιμες.
7. Να ακολουθήσουν μπαράζ για την άνοδο. Τα ζευγάρια να προκύψουν με κλήρωση και οι αγώνες να γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα. Επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβιβαστούν πέντε ομάδες.
8. Να μην προβιβαστεί καμία ομάδα από τα τοπικά Πρωταθλήματα προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων την επόμενη περίοδο.
9. Να ισχύσει μειωμένο εξοδολόγιο κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών, των παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας”

#PressGreece

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ