αθλητικα νεα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ... Στη χώρα της μούντζας και του ρε! 

Και Χασάν… και μασάν!

Εύγε στον Ολυμπιακό!

Άλλοι χάσαν… μασάν… και το μήνυμα βέβαια έχει πολλούς αποδέκτες στην ποδοσφαιρική ενδοχώρα και βέβαια επί του πρακτέου και στην παθούσα Ολλανδική ομάδα της Αϊντχόβεν.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κέρδισε την πρόκριση στα ‘σημεία’ και όταν αυτό συμβαίνει στο 88ο λεπτό, μιλάμε για ‘κλοπή’ που κάνει πραγματικά πιο οδυνηρό τον αποκλεισμό της αντίπαλης ομάδος απ’ την συνέχεια του UEFA EUROPA LEAGUE’,

Η πρόκριση αναδείχνει τον πολυσήμαντο χαρακτήρα της, αν συνυπολογίζουμε πέραν του γεγονότος αυτής καθ’ εαυτήν της πρόκρισης, προσπερνώντας και το οικονομικό όφελος, ότι ο Ολυμπιακός ακολουθώντας τα τελευταία χρόνια μια συνεχή, συνεπή και σταθερή ανοδική πορεία, ανέρχεται επίπεδο διαβάθμισης στην Ευρωπαϊκή κλίμακα ποδοσφαίρου, αυξάνει την δυναμική του δηλώνοντας ‘παρών’ στο διεθνές forum της αμφικτιονίας των ισχυρών της Ευρώπης, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε ‘πρεστίζ’ και επιβάλλεται σε επίπεδο γοήτρου, επί ενός ισοδύναμου θα λέγαμε αντιπάλου, που τον ανταγωνίζεται στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Αμφίβολο παραμένει το όφελος για την Ελλάδα και την θέση της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την ανασύνθεση της κατηγοριοποίησης της δυναμικότητος των ποδοσφαιρικών χώρων και τον υποβιβασμό στα ‘τάρταρα’ κάποιων, αφού και αυτό το γεγονός θα εξαρτηθεί απ’ την ‘εν γένει’ πορεία των Ερυθρόλευκων στο θεσμό. Η κλήρωση με την γνώριμη Λονδρέζικη Άρσεναλ, ‘ψαλιδίζει’ τις πιθανότητες αφού θεωρείται δυσμενής, σε καμία όμως περίπτωση καταδικαστική.

Σίγουρα ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι ομάδες των ανταγωνιστριών χωρών Τσεχίας και Ελβετίας, όπως η Σλάβια και η Γιανγκ Μπόις αντίστοιχα πέτυχαν προκρίσεις και κέρδισαν βαθμούς για τις χώρες τους και κανείς δεν θα ‘θελε βεβαίως την Ελλάδα να κατακρημνίζεται και να βυθίζεται στα ποδοσφαιρικά απόβλητα της Ευρώπης.

Όλα τα προαναφερόμενα σε μια γενική αποτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης στο Ευρωπαϊκό βαθμοπίνακα, με τους ‘ισχυρούς’ εταίρους της Ελληνικής Super League για ακόμα μια φορά ‘απλούς’ παρατηρητές..!

‘Από μηχανής θεός’ ο συμπαθής κεντρικός επιθετικός του Ολυμπιακού Χασάν, που μπορεί να μην αναγνωρίζεται απ’ το σύνολο των φιλάθλων την μεγάλη κλάση του, ωστόσο η οξυδέρκεια του και η αντίδραση του στη φάση του 88′ ήταν υποδειγματική, εκτελώντας στο όριο της ‘νομιμότητας’ τον αντίπαλο τερματοφύλακα!

Ο Αιγύπτιος φορ αποδεικνύεται υπερπολύτιμη εφεδρεία, στη σκιά ενός χαρισματικού και συναρπαστικού σέντερ-φορ του Ελ Αραμπί, που γνωρίζει ‘καντάρια’ μπάλα, όμως δεν υπερτερεί του πρώτου στην έφεση στο σκοράρισμα και συνεπώς σε αποτελεσματικότητα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δει ‘κατάματα’ αγωνιστικά την παραπαίουσα στο Αγγλικό πρωτάθλημα Άρσεναλ. Εκείνο που πρέπει να ‘προσέξει’ όσο του επιτρέπεται… είναι ότι κάποιοι θα φροντίσουν και πάλι να μην καταρρακωθεί το γόητρο του Αγγλικού συλλόγου…

Όλα αυτά από έναν ‘αυτοφυή Βάζελο’ που αποκτά και πρόσθετες επίκτητες ιδιότητες συναισθηματικής αλλοχρωμίας, όταν η εθνική μας σκοπιμότητα το απαιτεί!