Υπερβολικός; Πάντως ο Προμηθέας είναι μέσα και στους δύο στόχους κι ο Τζεράι Γκραντ– ο λιγότερο γνωστός από τα τρία αδέλφια, τον Τζέραμι που διαπρέπει στους Πίστονς και τον Τζέριαν που παίζει μαζί του στην ομάδα του Γιατρά μετά την καριέρα του στο ΝΒΑ- ελπίζει πως θα έρθει ένας τίτλος:

Όταν έφυγα από την Ελλάδα ένιωσα ότι είχα αφήσει κάποιες δουλειές στη μέση. Σκεπτόμενος αυτό, ήθελα να επιστρέψω έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο αλλά και να αποδείξω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα αυτή την φορά. Όταν σου δίνουν την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες σου τότε μπορείς να είσαι πρωταγωνιστής”, λέει ο Τζεράι Γκραντ στον CosmoteSport και συνεχίζει μιλώντας για την ΑΕΚ:

“Δεν θέλω να πω ότι έχω πρόβλημα με αυτούς. Έχω κίνητρο, ότι έχει συμβεί έχει μείνει στο παρελθόν και γενικά πάντα είναι ωραίο να παίζεις καλά απέναντι σε πρώην ομάδες. Δεν θέλω να μπαίνω σε νομικά θέματα. Θα πω μόνο ότι οι συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετικά παιδιά, τους αγαπώ και ακόμα και τώρα με μερικούς έχω κρατήσει επικοινωνία”

– Επέστρεψες στον Ελλάδα για τον Προμηθέα. Πιστεύεις ότι βλέπουμε τις πραγματικές σου ικανότητες;

“Ναι, έτσι πιστεύω. Κάθε φορά που είσαι σε μια νέα ομάδα σου παίρνει λίγο χρόνο να προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον. Δεν μπορώ να σου πω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση που μπορώ αλλά νιώθω όλο και πιο άνετα σε κάθε αγώνα και προπόνηση”, απάντησε ο Γκραντ που μετράει ως τώρα 11,9 πόντους και 5,9 ριμπάουντ μέσο όρο σε εννιά ματς.

– Μετά το μικρό πέρασμα σου από την ΑΕΚ, τι έμαθες για τον Προμηθέα, τον προπονητή και γενικά για τον οργανισμό;

“Είχα μιλήσει με τον προπονητή πριν υπογράψω με την ΑΕΚ αφού έφυγα από την Στρασμπούρ. Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία και μιλήσαμε για το ρόλο μου στην ομάδα εάν συνεργαζόμασταν. Δυστυχώς η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε θετικά και έτσι πήγα στην ΑΕΚ που δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή εκείνη την περίοδο. Έμαθα για τον προπονητή ότι φέρνει στην ομάδα παίκτες με εξαιρετικό χαρακτήρα. Χτίζει μέσα από τον χαρακτήρα κάθε παίκτη πρώτα και το ταλέντο έρχεται εκ φύσεως στην πορεία. Όλοι οι παίκτες μπορεί να είναι ταλαντούχοι σε μια ομάδα αλλά η διαφορά είναι το πόσο καλά παιδιά είναι ο κάθε ένας, τι πλάκες που κάνουν για να δημιουργηθεί η χημεία στη συνέχεια”.

– Νιώθεις ότι έχεις παραπάνω αρμοδιότητες δεδομένου ότι θα πρέπει ο αδερφός σου Τζέριαν να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον;

“Απολύτως. Είμαι ο μεγάλος αδερφός και με κάποιον τρόπο αισθάνομαι υπεύθυνος για εκείνον. Είναι βολικός άνθρωπος και έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να του πω ή να τον συμβουλέψω για κάτι. Ίσως κάποιες μικρές λεπτομέρειες αλλά μπορεί να χειριστεί τις καταστάσεις μόνος του και μαθαίνει γρήγορα”.

– Ο πρωταρχικός στόχος για τον Προμηθέα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

“Ναι, πρώτα το κύπελλο και στην συνέχεια το πρωτάθλημα”.

– Ο Προμηθέας είναι ξακουστός πλέον σε όλο τον κόσμο για το μοναδικό πρόγραμμα ΝΟΥΣ που τρέχει εδώ και χρόνια…

“Είναι με διαφορά οι καλύτερες εγκαταστάσεις για νεαρά παιδιά στην Ελλάδα ίσως και στην Ευρώπη.
Τα νέα παιδία έχουν κίνητρο. Τους βλέπεις ότι θέλουν να βελτιωθούν. Ακόμα και τα παιδιά που δεν προπονούνται με την πρώτη ομάδα, μας ρωτούν εάν μπορούν να παίξουν μαζί μας. Αυτό είναι ανεκτίμητο, ειδικά όταν είσαι νέο παιδί. Βλέπω καλά πράγματα για εκείνους στο μέλλον, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι υπομονή και θα έρθει η ευκαιρία τους”.