Την απώλεια του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Στάμου, θρηνεί η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, με τον ΑΣ να τονίζει ότι η «ερυθρόλευκη» οικογένεια έχασε ένα επιφανές μέλος της.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ακόμη ένας από τους σπουδαίους συμπολίτες που ηγήθηκαν του Συλλόγου μας δεν είναι πλέον ανάμεσα μας.

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 74 ετών, στο Νοσοκομείο Βόλου, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αντιδήμαρχος Βόλου και βουλευτής Γιάννης Στάμος.

Ο Γιάννης Στάμος, γεννήθηκε στον Άνω Βόλο το 1947 και σπούδασε αρχιτέκτονας στην Ιταλία όπου και ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση κατά την περίοδο 1967-1974. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχθηκε δύο φορές βουλευτής, τρεις φορές δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε επίσης δύο φορές αντιδήμαρχος και μία αντινομάρχης.

Η μεγάλη αθλητική του αγάπη ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, τον οποίο υπηρέτησε από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ, προσφέροντας όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχημένη του πορεία στα πρωταθλήματα που συμμετείχε, με αποκορύφωμα την άνοδο της ομάδας το 1988 στην Α Εθνική κατηγορία.

Ζήσαμε μαζί του μεγάλες στιγμές κατά την προεδρία του και ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.

Τα θερμά συλλυπητήρια όλης της οικογένειας του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».