Ο Sebastian Vettel είπε ότι είναι ανυπόμονος για να ξεκινήσει με την Aston Martin, με την νέα του ομάδα να παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο για το 2021 σήμερα το απόγευμα, την AMR21.

Μετά από έξι χρόνια με τη Ferrari, ο Vettel ξεκινά το επόμενο στάδιο της καριέρας του με μια ομάδα που έχει πολλές φιλοδοξίες υπό την ιδιοκτησία του Lawrence Stroll.

Ο Γερμανός, ο οποίος κέρδισε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους της Formula 1 μεταξύ 2010 και 2013, υπέμεινε μια από τις πιο δύσκολες σεζόν μέχρι σήμερα το 2020, καθώς αγωνίστηκε για να προσαρμοστεί στην υπο-τροφοδοτούμενη Ferrari του.

Ωστόσο, φαίνεται πως όλα είναι ωραία σε αυτό το νέο περιβάλλον και ανέφερε λεπτομερώς τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να μετακομίσει στην Aston Martin.

“Παρόλο που έχω αγωνιστεί για τέσσερις ομάδες της Formula 1 και για πολλά χρόνια, ξεκινώντας μια νέα σεζόν με μια νέα ομάδα μου δίνει ακόμα μια αίσθηση ενθουσιασμού”, είπε. “Ως οδηγός, πάντα παρακολουθούσα τον ανταγωνισμό και αυτή η ομάδα με εντυπωσίασε με συνέπεια με αυτό που μπόρεσαν να κάνουν χωρίς τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.”

“Έτσι, όταν ο Lawrence [Stroll] και ο Otmar [Szafnauer] με πλησίασαν πέρυσι, και εξήγησαν ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους, αμέσως βρέθηκα πολύ παρακινημένος για να συμμετάσχω στην ομάδα.”

“Μου αρέσει η ιστορία των αγώνων και η Aston Martin είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, οπότε είναι διασκεδαστικό να είσαι μέρος της επιστροφής τους στη Formula 1 μετά από απουσία 61 ετών.”

“Έχοντας επισκεφθεί το εργοστάσιο γνώρισα τους μεγαλύτερους ανθρώπους (σε ιεραρχεία), καθώς και τους μηχανικούς μου, βλέπω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αισθάνομαι σίγουρος ότι, με την υποστήριξη που ο Lawrence συνδυάζει με το όνομα της Aston Martin, θα σημειώσουμε πραγματική πρόοδο μαζί.”

“Δεν έχω οδηγήσει ακόμα το μονοθέσιο, προφανώς, αλλά νομίζω ότι δείχνει υπέροχο. Ανυπομονώ πραγματικά να το βγάλω στην πίστα. Ανυπομονώ επίσης να συνεργαστώ και να γνωρίσω καλύτερα όλη την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του teammate μου Lance [Stroll]. Σίγουρα θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχουμε μερικά καλά αποτελέσματα μαζί και να το διασκεδάσουμε.”