Η καριέρα του Σιανέ Σίλβα είχε πάρει τα πάνω της και η μεταγραφή από τη Γκιμαράες στη Γουέστ Χαμ και το σπουδαίο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, ήταν ένα φυσιολογικό επακόλουθο. Όμως, στην Αγγλία η ατυχία καταπλάκωσε τον νεαρό Πορτογάλο, ανακόπτοντας του τη φόρα.

Την πρώτη σεζόν, ο Σίλβα τα πήγε αρκετά καλά, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες απαιτήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Ντεμπούτο σε διάφορες διοργανώσεις με τη Γουέστ Χαμ, έντονη παρακολούθηση της περίπτωσης του και όλα οδηγούσαν στο κρίσιμο καλοκαίρι, όπου, αρχής γενομένης από την προετοιμασία, τα «Σφυριά» θα ξεκινούσαν να ενσωματώνουν πλήρως τον Σίλβα στην πρώτη τους ομάδα.

Όμως, ο Πορτογάλος αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα και υπεβλήθη σε επέμβαση απόφραξης εντέρου, διαδικασία που τον κράτησε περίπου τέσσερις μήνες εκτός δράσης, μιας και είχε χάσει 5 (!) κιλά. Η αδερφή του Σίλβα μετακόμισε στο Λονδίνο για να τον βοηθήσει στο μετεγχειριτικό στάδιο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, και ο άσος της Χαμ έπαιξε ξανά - για πρώτη φορά μετά την προετοιμασία - τον Φεβρουάριο. Και εκεί που οι περιπέτειες άρχιζαν να μοιάζουν... παρελθόν, ήρθε η πανδημία και τα πάντα στον πλανήτη σταμάτησαν.

Ο δανεισμός του Σίλβα τη σεζόν 2020/21 ήταν μονόδρομος και ο Άρης βρήκε την ευκαιρία να... τρυπώσει. Έξι μήνες μετά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ο Σίλβα έχει βρει πλήρως ρυθμό, έχει αγωνιστεί σε δέκα περισσότερα παιχνίδια (25) απ' ό,τι σε δύο σεζόν με την Γουέστ Χαμ, βρίσκει γκολ (3), βρίσκει ασίστ (2), βρίσκει ξανά ρόλο σε ομάδα και μοιάζει να έχει βρει τον εαυτό που έκανε κάποτε τους Λονδρέζους να πληρώσουν 1μιση εκατομμύριο ευρώ στην Γκιμαράες για να τον αποκτήσουν.

Μετά το τέλος της σεζόν, και ο Άρης θα έχει οφεληθεί, και ο παίκτης και, φυσικά, η Γουέστ Χαμ, που θα παραλάβει έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε πολύ ανώτερο επίπεδο από εκείνο που είχε όταν αποχωρούσε προσωρινά τον Οκτώβρη. Και θα έχουν οφεληθεί όλοι στον απόλυτο βαθμό, παρότι κάθε περίπτωση δανεισμού ενέχει πάντοτε σημαντικό βαθμό ρίσκου, λόγω του χαλαρού δεσμού σύνδεσης του παίκτη με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται προσωρινά, αλλά και εξαιτίας της - συνήθως - μέτριας αγωνιστικής κατάστασης του, που είναι και ο λόγος που επιλέγεται ο δανεισμός του.