Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, πιστεύει ότι η σεζόν του 2021 δεν θα είναι εύκολη, καθώς αναμένει ότι η μάχη με τη Red Bull θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο οδηγός της Mercedes στοχεύει στο να κερδίσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του στην Formula 1, που θα αποτελεί ρεκόρ, και είναι πρώτος στην κατάταξη αυτή τη στιγμή μετά από μια εντυπωσιακή νίκη στο Μπαχρέιν. Ωστόσο, ο Max Verstappen της Red Bull ήταν σαφώς πιο γρήγορος, όντας στην κορυφή όλων των sessions πριν από τον αγώνα.

Η Red Bull φαίνεται να έχει το γρηγορότερο πακέτο, καθώς ο Hamilton πήρε την νίκη μετά από μια έντονη μάχη με τον Verstappen στο τέλος του αγώνα. Ο Ολλανδός έπρεπε να παραχωρήσει την θέση του λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας. Ο Hamilton, ωστόσο, είναι επιφυλακτικός για την πρόκληση που θέτουν ο Verstappen και η Red Bull.

«Το έκανα όλη μου τη ζωή, από τότε που ήμουν παιδί και οδηγούσα καρτ», δήλωσε ο Hamilton. «Εξακολουθεί να είναι φανταστικό, είναι υπέροχο να οδηγείς ένα μονοθέσιο κατασκευασμένο από ιδιοφυΐες και να αγωνίζεσαι με ταλέντα.»

«Εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη μάχη το να τρέχεις στην πίστα και να δοκιμάζεις τα πάντα. Είναι πάντα μια ανηφορική μάχη. Παρόλο που κερδίζεις τόσους πολλούς τίτλους, δεν σημαίνει ότι έχεις τα πάντα υπό έλεγχο ή ότι κάθε χρόνο είναι το ίδιο, γιατί πρέπει πάντα να συνεχίζεις να βελτιώνεσαι και να επικοινωνείς καλά.»

«Στην αρχή μιας σεζόν δεν ξέρεις ποτέ πώς θα τελειώσει και μου αρέσει αυτό. Η σεζόν του 2021 θα είναι η πιο δύσκολη εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό δίνει σε εμένα και την ομάδα μου ακόμα περισσότερα κίνητρα.»

Ο 36χρονος οδηγός ήταν σύμφωνος με πολλές θετικές αλλαγές στην F1 και ήταν ηγέτης στο να συμμετέχουν στο σπορ περισσότεροι άνθρωποι διαφορετικών φυλών δηλώνοντας αποφασισμένος επικεντρωθεί σε αυτά τα θέματα.

«Άρχισα να κοιτάζω μέσα μου και να αναρωτιέμαι, γιατί αυτό το άθλημα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε ο Hamilton. «Δεν ήμουν ικανοποιημένος με την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, φαίνεται ότι κανείς δεν ξέρει την απάντηση.»

«Πρέπει να ξεκινήσετε με τα στατιστικά στοιχεία για να ανακαλύψετε αυτό το εμπόδιο, επειδή τα παιδιά με σκούρο δέρμα, για παράδειγμα, δεν επιλέγουν σπουδές που οδηγούν στην Formula 1. Γι’ αυτό δημιούργησα μια επιτροπή και με αυτήν συνεργαζόμαστε με αρκετούς ανθρώπους για εννέα μήνες για να βρούμε νέες ιδέες. Τον Ιούλιο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε κάποια αποτελέσματα και να δώσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες. Η F1 είναι η κορυφή του παγόβουνου, αλλά ισχύει το ίδιο για όλες τις κατηγορίες κάτω από την Formula 1 έως και τα καρτ.»

«Είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι απαιτείται αλλαγή.»