Μπορεί όσον αφορά την τιμωρία του για την κόκκινη με την Πάρμα, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να έπεσε στα «μαλακά», αλλά πλέον φέρεται να αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερο θέμα. Όχι με την ιταλική Ομοσπονδία, αλλά με την ίδια τη FIFA. Κι αυτό γιατί ο Σουηδός σούπερ σταρ φέρεται να έχει παραβιάσει τον κώδικα ηθικής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ένα θέμα μάλιστα που έφερε στη δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet». Μέσες άκρες, ο 39χρονος της Μίλαν, έχει έχει μερίδιο μετοχών στην εταιρία στοιχηματισμού Bethard, κάτι που απαγορεύεται ρητά σε ποδοσφαιριστές.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω Μέσο, απέδειξε πως ο Ζλάταν, μέσω εταιρείας του, έχει στην κατοχή του μέχρι και σήμερα το 10% της μαλτέζικης Gameday Group PLC. Αυτή είναι και ο μοναδικός μέτοχος της Bethard τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γι’ αυτό, όπως τονίζεται, ο Σουηδός επιθετικός δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 2018. Ακόμα κι αν αποφάσιζε να επιστρέψει ο ίδιος απλά δε θα γινόταν. Τότε, ο Ζλάταν ήταν μέτοχος, αλλά και το κεντρικό πρόσωπο στις διαφημίσεις της.

αθλητικα νεα

Ο Ζλάταν παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA και μπορεί να τελειώσει πρόωρα την καριέρα του

Βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο για τον 39χρονο επιθετικό. Κι αυτό γιατί πλέον ο ίδιος κινδυνεύει με πολύ βαριά «καμπάνα», γιατί παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA, αλλά και της UEFA. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαγορεύει σε παίκτες που έχουν οικονομική ανάμειξη με στοιχηματικές εταιρίες να αγωνίζονται ταυτόχρονα, αφορά όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Με τη σειρά της, η UEFA αναφέρεται σε όλους τους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της.

Έτσι, ο Ζλάταν αντιμετωπίζει κίνδυνο να δεχτεί πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, αλλά και τριών ετών αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Πέραν τούτου, σε κίνδυνο έχει μπει και η σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Βλέπετε, ο 39χρονος φορ αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Σουηδίας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο μηδενισμού των «Βίκινγκς» στα ματς αυτά. Ο λόγος είναι πως οι αναμετρήσεις είχαν προσφερθεί για στοιχηματισμό από την Bethard. Πλέον, το θέμα έχει ήδη πάρει τη νομική οδό. Οπότε, άπαντες αναμένουν το τι θα αποφασίσουν τα πειθαρχικά όργανα της UEFA και της FIFA για την υπόθεση.