Ενώ ο Alonso πέρασε μεγάλο μέρος του FP1 δοκιμάζοντας μερικά αναβαθμισμένα κομμάτια, ο Ocon συγκρούστηκε με τη Red Bull του Perez σε ένα περιστατικό που οδήγησε σε εγκατάλειψη και των δύο μονοθεσίων. Αντισταθμίζοντας το χαμένο χρόνο, στο FP2 ο Γάλλος βγήκε κατευθείαν και φάνηκε να ανακάμπτει αμέσως με κάποιους δυνατούς γύρους. Και οι δύο οδηγοί έβαλαν μαλακά ελαστικά λίγο νωρίτερα από τους αντιπάλους τους, αλλά τώρα η σκέψη τους είναι στις κατατακτήριες.

Esteban Ocon – FP1: 1: 18.360, P17; FP2: 1: 16.817, Ρ11

“Έχουμε κάνει μια θετική αρχή για το Σαββατοκύριακο, ακόμη και με το σημερινό περιστατικό. Ευτυχώς για τον Sergio και εμένα, δεν χάσαμε πολύ χρόνο, ο οποίος είναι σημαντικός με τις δοκιμές μιας ώρας. Το περιστατικό ήταν ατυχές, αλλά καταφέραμε να το αφήσουμε πίσω μας και να προχωρήσουμε στο απόγευμα. Οι μηχανικοί έκαναν εξαιρετική δουλειά για να ετοιμάσουν το μονοθέσιο στην ώρα του, οπότε τους ευχαριστώ. Νομίζω ότι έχουμε μια σταθερή βάση για να δουλέψουμε. Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να τροποποιηθούν με την ισορροπία, αλλά το μονοθέσιο συμπεριφέρεται αρκετά καλά εδώ και ανυπομονώ να συνεχίσω έτσι και τις επόμενες δύο μέρες.”

Fernando Alonso – FP1: 1: 17.457, P7; FP2: 1: 16.835, Ρ13

“Ήταν μια καλή Παρασκευή και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμά μας σήμερα χωρίς προβλήματα. Εκτός από τις κόκκινες σημαίες και άλλα περιστατικά που σταμάτησαν τις δύο δοκιμές, ήμουν ευχαριστημένος με τα δοκιμαστικά κομμάτια που βάλαμε στο μονοθέσιο και ένιωσα βελτίωση στην απόδοση. Ας δούμε πού θα είμαστε στα προκριματικά. Όπως υποψιαζόμασταν θα είναι πάλι στενή η μάχη, οπότε το προκριματικά θα πρέπει να είναι ενδιαφέροντα. Ήταν υπέροχο να οδηγώ ξανά στην Imola και να νιώθω το μονοθέσιο σε αυτές τις συνθήκες υψηλής πρόσφυσης.”