αθλητικα νεα

Το Υφυπουργείου Αθλητισμού προωθεί την κατάργηση της Football League και την συγχώνευσή της με την Super League 2, διαμορφώνοντας τρία αυστηρότερα κριτήρια βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

H διοργανώτρια Αρχή της δεύτερης και τρίτης τη τάξει κατηγορίας συνεδρίασε την Πέμπτη (22/4) αποφασίζοντας να επιμείνει στην αρχική της θέση. Συγκεκριμένα απορρίπτει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ζητάει να συνεχίσουν να υφίστανται τρεις κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2 – Football League: «Το Δ.Σ. της Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ( με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της FL) αποφάσισε και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίσταται τρεις κατηγορίες SL1, SL2 και FL με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου».

Η απάντηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Η απόφαση της Ένωσης Super League 2-Football League να ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου, έφερε την άμεση αντίδραση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρθηκε το εξής:

«Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:

ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείου,
κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000 € , Εγγυητική Επιστολή 100.000 € , δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες),
ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο
και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.
Σε κάθε περίπτωση, το υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».