Μπορεί το πρότζεκτ της κλειστής λίγκας να απέτυχε στην Ευρώπη, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της CAF πιστεύει πως το εγχείρημα έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει στην Αφρική.

«Αξιολογούμε τις παραμέτρους και βρισκόμαστε σε συζητήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ευεργετική και ευρέως υποστηριζόμενη αφρικανική Super League. Παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών συλλόγων για δημιουργία μίας κλειστής λίγκας και είμαστε έτοιμοι να μάθουμε από τα λάθη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Μάλιστα, ο σκοπός της συνομοσπονδίας να φέρει την ανάπτυξη στο αφρικανικό ποδόσφαιρο, μέσω του συγκεκριμένου τουρνουά, φαίνεται πως έχει τις ευλογίες και του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA ήταν ο πρώτος που έθεσε την συγκεκριμένη ιδέα, προτείνοντας -το 2019- ένα τουρνουά με 20 μόνιμα μέλη- κλαμπ μαζί με άλλους συλλόγους που θα προκρίνονται μέσω περιφερειακών αγώνων. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι η αφρικανική Super League θα έχει τη δυνατότητα να αποφέρει έσοδα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε έναν πενταετή κύκλο.

©